Dünyaca Ünlü Türk Şirketi İflasın Eşiğinde: 215 Şubesi Birden Kapanabilir!

Dünyaca Ünlü Türk Şirketi İflasın Eşiğinde: 215 Şubesi Birden Kapanabilir!
1973 yılında kurulan ve Fransa merkezli tekstil ürünleri satan Naf Naf, 2020 yılında Türk yatırımcıların kurduğu SY Corporate tarafından satın alınmıştı. Çok sayıda ülkede 215 şubesi olan firma kepenk indirme tehlikesi ile karşı karşıya.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar art arda şirketlerin iflas etmesine neden olurken, ekonomik sıkıntıda olan ve kepenk indirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan şirketlerden biri de dünyaca ünlü tekstil firması Naf Naf oldu.

Ekim ayında şirketin mali tablolarının olumsuz olduğuna yönelik haberlerin ardından şirkette iflas söylentileri giderek yayılırken, 2020 yılında Türk yatırımcıların sahibi olduğu ve Selçuk Yılmaz’ın yönettiği SY Corporate tarafından satın alınan şirket, iflas başvurusu yapma tehlikesi ile karşı karşıya.

nafnaf1.jpg

1973 yılında Fransa'da kurulan şirketin Türkiye ve Tunus dahil olmak üzere çok sayıda ülkede operasyonları bulunurken, 215 şube her an kapanabilir. 1200'ün üzerinde çalışan istihdam eden şirketin gelecek haftalarda konkordato başvurusu yapabileceği belirtilirken, iflasa gerekçe olarak pandemi döneminde başlayan finansal sıkıntılar gösterildi.

FAİZ ARTIRIMLARI ŞİRKETLERİN CANINA OKUDU

Birçok ülkede yaşanan iflas furyasının nedeni merak edilirken, ekonomiler ve batık şirketlerin yöneticileri finansal çöküşe gerekçe olarak yüksek faiz oranlarını gösteriyor. Özellikle 2020 yılında başlayan enflasyon dalgası karşısında çareyi faizleri yükseltmekte bulan merkez bankaları, bu kararlar ile küresel şirketleri ve orta büyüklükteki işletmeleri de adeta ateşe attı.

nafnaf2.jpgFRANSA PAZARINDAKİ GELİRİ 141 MİLYON EURO

Naf Naf'ın şu anda yaklaşık 215 satış noktası var. Şirkete göre toplam satışları 165 milyon Euro civarında. 2022'de 660 kişinin çalıştığı Fransa pazarından elde edilen gelir ise yaklaşık 141 milyon Euro. Edinilen bilgilere göre daralan pazarda ve satış trafiğindeki azalma yaşayan marka yönetimi, "satışlardaki düşüş" ve "borç ağırlığının artması" nedeniyle sıkıştığını, yapısal maliyetlerin ise değişmediğini vurguluyor.

nafnaf3.jpeg

Etiketler :