BIST 100 durdurulamıyor: Yükseliş serisi bugün de devam ediyor
Borsa İstanbul güne primli başladı. Çarşamba gününü yüzde 2,34'lük sert yükselişle tamamlayan BIST 100 endeksi, haftalık kaybını telafi etti. Yeni güne pozitif açılış yapan piyasalarda gözler yükselişin devamına çevrildi.
Çarşamba gününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul, günün geri kalanında sergilediği güçlü performansla sert bir yükselişe imza attı. Güne 14 bin 103,63 puandan giriş yapan BIST 100 endeksi, gün boyunca devam eden alımlarla yüzde 2,34 oranında değer kazanarak 331 puanlık bir artış kaydetti ve çarşamba seansını 14 bin 458,98 puandan kapattı.
Yaşanan bu ivmelenmeyle birlikte endeksin haftalık performansı kayıptan kazanca geçerek yüzde 2,31 artışa işaret ederken, son 1 aylık prim oranı da yüzde 3,47 seviyesine yükseldi.
Haftanın dördüncü işlem gününe de pozitif bir başlangıç yapan Borsa İstanbul, yukarı yönlü seyrini korudu. Perşembe gününün açılışında yüzde 0,07 oranında prim yapan BIST 100 endeksi, 10,09 puanlık yükselişle güne 14 bin 469,07 puandan başladı.
Altında beklenen patlama gerçekleşti: Gram altın 7 bin TL sınırına dayandı
Altından sonra gümüş de coştu: ABD'deki kriz piyasaları hareketlendirdi
Kurlar alev aldı: Dolar, euro ve sterlin aynı anda tarihin en yüksek seviyesini gördü
Hürmüz'de alarm seviyesi tırmandı: Petrol fiyatları 90 dolar sınırında
Kripto piyasasında fırtına koptu: Dev yükselişin ardından milyarlarca dolar buhar oldu