Son dakika | İstanbul'da depremler peş peşe! Adalar'da bir deprem daha

Marmara Denizi Adalar açıklarında 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dün geceden bu yana 60'a yakın mikro sarsıntının kaydedildiği bölgede yaşanan hareketlilik kıyı ilçelerinde hissedilirken, uzmanlar fay hattını yakın takibe aldı.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Son dakika | İstanbul'da depremler peş peşe! Adalar'da bir deprem daha

Marmara Denizi’nde son günlerde gözlemlenen sismik hareketliliğe bir yenisi daha eklendi. İstanbul genelinde hissedilen sarsıntılara paralel olarak Adalar açıklarında 3.1 büyüklüğünde yeni bir deprem kaydedildi.

ADALAR AÇIKLARINDA 3.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE YENİ SARSINTI

İstanbul'da son dönemde artış gösteren sismik süreç kapsamında Marmara Denizi Adalar açıklarında 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kaydedilen bu sarsıntı, özellikle faya yakın konumda bulunan Anadolu Yakası kıyı şeridinde ve çevre ilçelerde ikamet eden vatandaşlar arasında kısa süreli bir tedirginliğe neden oldu.

DÜN GECEDEN BU YANA 60'A YAKIN MİKRODEPREM

Bölgedeki hareketliliğin yalnızca tek bir sarsıntıyla sınırlı kalmadığı belirlendi. Dün gece saatlerinden itibaren Adalar segmenti ve çevresinde yaklaşık 60'a yakın mikro sarsıntı tespit edildi. Söz konusu mikrodeprem aktivitesinin, fay hattına yakın noktalarda daha belirgin şekilde hissedildiği kaydedildi.

UZMANLAR DENİZ TABANINDAKİ GERİLİM DİNAMİKLERİNİ İZLİYOR

Son dönemde ardı ardına yaşanan küçük ölçekli depremlerle gündeme gelen Adalar fayı, yer bilimciler tarafından kesintisiz olarak takip ediliyor. Uzmanlar, fay segmenti üzerinde yoğunlaşan ve kümelenme gösteren bu tür sarsıntıların fayın aktif mekanizmasını yansıttığını ifade ediyor. Gerçekleşen bu mikro hareketliliklerin, deniz tabanındaki gerilim dinamiklerinin doğru analiz edilmesi ve anlaşılması açısından kritik önem taşıdığı bildiriliyor.

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
İstanbul Deprem