“Ekrem İmamoğlu Ordu valisine ‘it’ dedi mi…!”

Adı; Seddar Yavuz…

 

Görevi; Ordu Valisi…

Peki kimdir Seddar Yavuz…?

Kısa özgeçmişi şöyle; “İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Sırasıyla Harmancık, Aslanapa ve Güdül Kaymakam vekillikleri, Korgun, Eğil, Dursunbey, Kadınhanı, Siverek, Kemer, Gaziosmanpaşa Kaymakamlıkları yapmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır. 13 Şubat 2014 tarih ve 5916 sayılı valiler kararnamesi ile Uşak Valiliği görevine atanmıştır.25 Ağustos 2015 tarihinde Valiler Kararnamesi ile Muş Valiliğine atanmıştır.21 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan valiler kararnamesi ile Ordu Valiliğine getirilmiştir”.

Valimiz şu an kaç yaşında; 52…!

Peki Valimiz kaç yaşında Vali oldu; 47…!

Sıradan emekliliğini bekleyen bir kaymakamken AKP döneminde birdenbire Vali olmuş…!

Peki sicili ne; “Katıksız bir AKP yandaşı…!”

Neden böyle bir kanıya vardın derseniz o da şöyle;

Tarih 16 nisan 2017. Muş valisi. Muş’un Dağdibi köyünde elinde Kaleşnikofla bekleyip sandık başındakileri AKP’ye oy vermeye zorlayan biri sosyal medyada fotoğrafını yayınlıyor. Ve oyların “Evet” olması için sandık kuyruğundaki vatandaşları silahla tehdit ediyor. Tabi hemen bölge milletvekilleri ve diğer siyasetçiler Vali Seddar Yavuz’a koşuyor; “Sayın Valim bu olacak iş mi. Kimdir bu adam, neden sandığa giden vatandaşları silahla tehdit ediyor” diye haklı olarak soruyorlar.

Vali Yavuz önce işi yokuşa sürüyor; “Biz araştırdık bu kişi korucu ya da güvenlik mensubu değil” diyor.

Peki kimdi, o silahı nereden buldu. Bunu kim oraya yerleştirdi sorularına yanıt vermiyor.

Bölgenin önde gelen isimleri haklı olarak bölgedeki güvenlikten sorumlu Valiyi sıkıştırınca ağzını açıyor ve şu yanıtı veriyor; “O fotoğrafın o saatte çekildiğine dair elimizde bir bilgi, belge yok. Yani kaybedince çamura yatmak denir buna açıkçası”.

Yani; siyaset yapıyor…!

Yani; Devletin değil AKP’nin valisi gibi konuşuyor…!

Bitti mi; hayır bitmedi…!

Vali Seddar Yavuz , Muş Valisi iken gençlere kendi adıyla bir mektup yazıyor.

Ama ne mektup…!

Şöyle diyor; “Sizleri, ülkeyi yeni baştan yüceltecek, İslam Dünyasına ve ümmetine sahip çıkacak, İslam dünyasında akan kan ve gözyaşında dur diyebilecek nesiller olarak görüyoruz”.

Mesaj yerine ulaşıyor mu…!…Ulaşıyor…!

Tak…! Ordu valisi oluyor Seddar Yavuz…!

Peki oraya gelince tarafsız, devletin valisi gibi davranıyor mu…?

Ne yazık ki hayır…!

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen “Arım Balım Peteğim” projesi kapsamındaki tesisin açılışında AKP’nin fındık ve arıcılık politikasını eleştiren CHP genel başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Onursal Adıgüzel’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ordu Valisi Yavuz, “Açılışta bu tür konuşmalar yapılmamalı. Bundan sonra milletvekillerine konuşma vermem” diyor.

Yani millet tarafından, milli irade yoluyla seçilmiş milletvekillerini, özellikle muhalefet olanları tanımadığını orada ilan ediyor atanmış bürokrat. Vali’nin milletvekillerine konuşma yasağı koymaya kalkması MHP’lilerin bile tepkisine yol açıyor.

Bitti mi…!

Daha bitmedi…!

Sırada tabi ki Atatürk’ü küçük görme, alçaltma var…!

Yükselmek, Vali olmak için bu olmazsa olmaz kuralı AKP döneminde…!

Gazetelerde yer alan haber aynen şöyle;

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ekrem İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisi Seddar Yavuz’un 23 Nisan’da bir ilköğretim okulunda öğretmenlere yaptığı konuşmada, ‘Atatürk’ü çok abartmaya gerek yok’ dediğini aktardı. CHP’li Adıgüzel, Ekrem İmamoğlu’nu VIP’e aldırmayan Ordu Valisi Seddar Yavuz’un skandal açıklamalarını ortaya çıkardı. Adıgüzel, ‘23 Nisan’da Ordu’da Karşıyaka İlköğretim Okulu’na giden vali, öğretmenlere konuşma yaparak, ‘Atatürk’ü çok abartmaya gerek yok, o kadar abartmayın, bu ülkede 10 senede bir Atatürk kadar biri çıkar. Cumhuriyet döneminin yanında; Osmanlı’yı unutturmayın, Osmanlı’yı öne çıkartın’ dediği toplantıda bulunan birkaç kişiden teyit edilmiştir ifadelerini kullandı.”

Dua etsin bu Vali Ekrem İmamoğlu’nu Ordu sınırları içine sokmuş…!

Şimdi gelelim asıl soruya;

Neymiş; Ekrem İmamoğlu Ordu valisine it demiş mi, dememiş mi…!

Sizce bunun yanıtının bir anlam ve önemi var mı Allah aşkına…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Ertürk Arşivi