Yıldırım, adının verildiği okulun açılışında konuştu: Okul yaptırdığınızda KDV'den muaf oluyorsunuz

Yıldırım, adının verildiği okulun açılışında konuştu: Okul yaptırdığınızda KDV'den muaf oluyorsunuz
Eski Başbakan Binali Yıldırım, adının verildiği okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Okul yaptırdığınızda KDV'den muaf oluyorsunuz. KDV için gelecekte mahsuplaşma gibi bir durumla karşı karşıya kalmayacaksınız' dedi.

Eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım adına çocukları tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu açıldı. 

Yıllar içindeki öğrenci, öğretmen, okul, derslik sayılarını karşılaştıran Yıldırım, şunları söyledi:

"Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz. Başbakanlığım zamanında yaptığımız bir düzenlemeyle okul inşaatlarında KDV istisnası getirdik. KDV için gelecek yıllarda mahsuplaşma gibi bir meseleyle karşı karşıya kalmayacaksınız. Bütün hayırseverlerimizi, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana gibi yoğun illerimizde okul yapmaya davet ediyorum. Yapacağınız her okul Türkiye'nin geleceğine atılmış bir imza olacak. Ülkenin kalkınması için bir tuğla olacak"

Konuşmaların ardından, okulun açılış kurdelesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duası ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile çocuklar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, protokol ve öğrenciler eşliğinde kesildi.

Konuşmaların ardından Selçuk ve Yıldırım okulun ilk ders zilini çaldı.