Türkiye, şehitlerini uğurluyor

Türkiye, şehitlerini uğurluyor
Pençe Kilit Operasyonu’nda çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin naaşı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanların katıldığı törenle, Hakkari’den memleketlerine uğurlandı.

sehit.jpg

Şehitler, Teğmen Abdulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için Şerafettin Elçi Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Geceyi Çukurca'da geçiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile katıldığı tören, şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunması ile başladı.

Şehitlerin naaşlarının helikopterlerden alınarak silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa taşınmasının ardından dua okundu.

Daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçak, şehitlerin naaşlarını son yolculuklarının yapılacağı memleketlerine götürmek üzere Hakkari'den havalandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Kapılay, Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı

Çatışmada 25 yaşında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın cenazesi, memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'den ilçeye uğurlanan şehit Kapılay'ın naaşı, Modern Evler Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından tören için Nihal Atakaş Camisi avlusuna götürüldü.
Şehidin naaşı, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Karaağaç Asri Mezarlık Şehitliği'nde defnedildi.

Törende, şehidin babası Erkan Kapılay ile annesi Sevinç Kapılay, ayakta durmakta güçlük çekti. Anne Sevinç Kapılay, oğlunun tabutuna sarılarak "Kalk kuzum, sarıl ben geldim" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Tekedereli Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin (25) cenazesi, memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Malatya Şehir Mezarlığı'nda öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Celal Tekedereli'nin naaşı, askerlerin omzunda taşınarak katafalka konuldu. İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın kıldırdığı cenaze namazında, şehidin babası Cevat Tekedereli ve kardeşleri de protokolle birlikte saf tuttu.

aa-20220525-27970735-27970733-sehit-piyade-sozlesmeli-er-tekedereli-malatyada-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

Namazın ardından askerlerin omzuna alınan şehit Celal Tekedereli'nin naaşı, top arabasında taşınarak şehitlikte defnedildi.

Beş kardeşli ailenin 3'üncü çocuğu olan Celal Tekedereli'nin bekar olduğu, bir yıl önce piyade sözleşmeli er olarak görev yapmaya başladığı öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Onur Doğan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın naaşı, memleketi Ankara Kızılcahamam'a bağlı Berçinçatak köyünde toprağa verildi.

sehit-uzman-cavus-dogan-son-yolculuguna-ugurlandi-6919-dhaphoto2.jpg

Şehidin cenazesi ailesinin evine götürülerek helallik alındı, daha sonra Berçinçatak Köyü Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Valisi Vasip Şahin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım katıldı.

Törende şehidin annesi Şerife, babası Eyüp Doğan ve nişanlısı Dilara Erensayım ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Berçinçatak Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

24 yaşında şehit düşen Onur Doğan'ın 3 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı belirtildi.

sehit-uzman-cavus-dogan-son-yolculuguna-ugurlandi-6919-dhaphoto1.jpg

Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Antalya'da toprağa verildi

Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in naaşı memleketi Antalya'da toprağa verildi.

Şehidin cenaze namazı, ikindi vakti Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılındı. Cenazeye Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Antalya milletvekilleri AKP'li Atay Uslu, CHP'li Aydın Özer ve Rafet Zeybek, MHP'li Abdurrahman Başkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin il başkanları, ilçe belediye başkanları, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

ehit.jpg

Şehit Güler'in babası Mesut Güler, annesi Berrin Güler, kız kardeşi Merve Güler ve yakınlarını cenazede protokol üyeleri ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Aslen Şanlıurfalı olan şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Cenaze namazı sırasında şehit ablası olduğunu belirten bir kadın tabuta sarılarak, “Şehit ablasıyım kurban olurum size, 5 ana kuzusu" diye ağladı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Savunma, Dışişleri, İçişleri ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda çelenk gönderildi.

sehit-piyade-tegmen-gulerin-cenazesi-memleketi-antalyadaek-fotograflar-8893-dhaphoto3-001.jpg

Namazın ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Şehit Güler'in tabutu omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Askeri bandonun da eşlik ettiği tören sonunda şehit Güler'in cenazesi, Uncalı Şehitliği'nde defnedildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, İzmir'de toprağa verildi

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın cenazesi, ailesinin İzmir'de yaşadığı evin önündeki helallik alınmasının ardından Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy’e getirildi. Şehit Cankaya için Yeniköy meydanında ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı.

sehit-uzman-cavus-cankaya-icin-evinin-onunde-helallik-alindi-2-2721-dhaphoto14.jpg

Cenazeye Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Kütahya Valisi Ali Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AKP Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, MHP Kütahya milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, şehidin annesi Nazire, babası Niyazi ve kardeşi Oğuzhan Cankaya ile nişanlısı Esra Doğru, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin kardeşi Oğuzhan Cankaya, ‘Vatan sağ olsun’ diyerek gözyaşı döktü. Annesi Nazire Cankaya ise tören boyunca oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı.

sehit-uzman-cavus-cankaya-icin-evinin-onunde-helallik-alindi-2-2721-dhaphoto2.jpg

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Cankaya’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi Yeniköy mezarlığına gözyaşlarıyla toprağa verildi.