Temizlik görevlisine akademik kadro vermişlerdi: Genel sekreter, haber yapan gazetecinin eşini işten attırmaya çalıştı

Temizlik görevlisine akademik kadro vermişlerdi: Genel sekreter, haber yapan gazetecinin eşini işten attırmaya çalıştı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan bir kişinin akademik personel olarak kadro almasının ortaya çıkmasının ardından herhangi bir soruşturma açılmazken üniversitenin özel kalemi, haber yapan gazeteci Burhan Karaduman’ın eşinin çalıştığı kurumu arayarak, ‘işten çıkarılması’ için ricada bulundu.

Malatya'da 2018 yılında kurulan Turgut Özal Üniversitesi’nde, olmayan bölüme, üniversitede temizlik görevlisi olarak çalışan kişi akademik personel olarak atandı.

halktv.com.tr’nin haberinin dışında, haberi yerelde duyuran Burhan Karaduman, 29 Ekim’de, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Daha önce Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin basın biriminde çalışan Karaduman, rektör ve eşi tarafından yapılan mobbinge dayanamayıp istifa etmişti.

Saldırıdan bir gün önce ise Karaduman’ın eşinin çalıştığı kurumun, üniversitenin genel sekreteri tarafından arandığı ortaya çıktı. MTÜ Genel Sekreteri Ömer Akkuş, Karaduman’ın eşinin çalıştığı kurumun yöneticisini arayarak, işten çıkarılmasını talep etti. İddiaya göre, Akkuş, taleplerinin karşılanması durumunda, kurum sahibinin bir yakınına üniversitede kadro verileceği sözünü verdi.

Kurum yönetimi, MTÜ Genel Sekreteri Akkuş’un talebinin gerçekleşmeyeceği cevabını verdi.

Ne olmuştu?

Malatya'da 2018 yılında kurulan Turgut Özal Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları (YÖK) sisteminde açık olmayan bölüme, iki tane öğretim görevlisi almış, Öğretim görevlisi olarak alınan bir kişinin, daha önce üniversitede temizlik görevli olarak çalıştığı anlaşılmıştı.