Sezgin Tanrıkulu: Sandıklar için avukat görevlendirmeleri yapıldı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yeni seçim yasasıyla beraber muhalefetin seçim günü izleyeceği yol haritasını anlattı.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunumuyla ekrana gelen Medya Mahallesi programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, seçim yasası ile ilgili "Özellikle bu seçim yasası ile ilgili olarak yurttaşlarımız endişe içerisinde olmasınlar. Onların bir siyasi kafası varsa bizim de bir siyasi mühendisliğimiz var" ifadelerini kullandı.

'Her vatandaşımıza bir görev düşecek'

Arslan'ın "Altı partiden birine oy verecek seçmen istiyor ki, ben oyuma sahip çıkayım, çalışmada olayım. Böyle bir platformunuz olacak mı?" sorusuna yanıt veren Tanrıkulu "Seçim güvenliğine ilişkin olarak altı siyasi parti ortaklaşıyor, sandık güvenliği açısından ortak bir çalışma olacak, her vatandaşımıza da bir görev düşecek.

'Bütün sandıklar ve okullarda avukatların görevlendirilmeleri yapıldı'

Bütün sandıklar ve okullarda avukatların görevlendirilmeleri yapıldı. Bizzat kendim de avukatlara gittim, İstanbul il binasındaki call center'da görevlendirme yaptım. Mesela diyelim ki Bakırköy'de avukat çok Silivri'de yok, ona göre görevlendirme yaptık."

gg