İYİ Parti grup toplantısında kürsüye çıkan kebapçı: Terörist değiliz buyurup kebabımızı yesinler

İYİ Parti grup toplantısında kürsüye çıkan kebapçı: Terörist değiliz buyurup kebabımızı yesinler
İYİ Parti grup toplantısında kürsüye çıkan kebapçı İbrahim Çetinkaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi. Çetinkaya, "Biz terörist değiliz, buyursunlar gelsinler, soframızda kebap yesinler" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösteren Çetinkaya, "Pandemi sürecinde biz çok zorluklar çektik. Bizler kebap satan insanlarız. Bizden külhan beyi de olmaz, terörist de olmaz. Buyursunlar gelsinler, soframızda kebap yesinler. Bölüşelim ama bölücü olmayalım. Bölücü ve terörist yakıştırmasını biz hiçbir zaman kabul etmiyoruz" dedi.

Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz modern çağın Halil İbrahim Sofrası'nı kuran, bu devletin, milletin esnaflarıyız. Ben bir esnaf kardeşiniz olarak bu kürsüde bizimde bir söz hakkımız olduğu için hepinize teşekkür ederim. Gerek kısıtlamalar, gerekse pandemide biz çok zorluklar çektik. 'Sadece paket yapacaksınız' dediler, ellerine metre alıp, 'Masa aralıkları böyle olacak' dediler, geldiler tam akşam yemek saatinde 'Kapatın' dediler. Hepsine saygı duyduk. Bizler kebap satan, pide satan, çorba satan insanlarız. Bizden külhanbeyi de terörist de olmaz. Biz soframızı Hz. Halil İbrahim bereketi ile misafirsiz oturmayan neslin temsilcileriyiz. Buyursunlar gelsinler soframızda kebap yesinler, bölüşelim ama bölücü olmayalım.

Bizler her zaman etnik köken, din, dil, ırk gözetmedik. Kimseye saygıda kusur etmedik, kapılarımız herkese açıktır. Buyursunlar gelsinler kebap yesinler. Bize terörist, bölücü yakıştırmasını hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bu ülkenin sanatkarlara, zanaatkarlara her zaman ihtiyacı vardır. Biz de bu ülkenin emrinde olmaya her zaman devam edeceğiz"