İstanbul'da Terör Örgütü PKK'ya Operasyon
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen geniş kapsamlı operasyonda, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerine bağlı çok sayıda polis ekibi görev aldı.
10 AYRI ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ
Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Gaziosmanpaşa ve Esenler ilçelerinde önceden belirlenen toplam 10 ayrı adrese sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyona bir polis helikopteri de havadan destek vererek bölgenin güvenli şekilde kontrol altına alınmasını sağladı.
Gerçekleştirilen baskınlarda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda örgütsel nitelikte çok sayıda dokümanın ele geçirildiği belirtildi.
SORGULAR SÜRÜYOR
Gözaltına alınan kişilerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’nde tutulduğu ve haklarındaki soruşturma kapsamında sorgularının devam ettiği ifade edildi.
Operasyonun, terör örgütlerinin şehir yapılanmalarına yönelik sürdürülen çalışmaların bir parçası olduğu öğrenildi.