İstanbul'a yaklaşan lapa lapa kar yağışını açıkladı: Meteoroloji profesörü tarih verdi
Aralık ayıyla birilkte Türkiye genelinde görülen yağışlı ve soğuk hava dalgası, etkisini sürdürüyor.
Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi dereceleri görmesiyle beraber yurdun bir çok kentinde kuvvetli kar yağışı etkili oldu, binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Onlarca ilde karla mücadele ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
İstanbul'da da etkli olan kar yağışı, son bir haftadır yerini yer yer sağanak yağışlı ve parçalı bulutlu havaya bıraktı.

ORHAN ŞEN: PAZAR GÜNÜ KAR TEKRAR GELİYOR
İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul, Marmara ve Anadolu'nun onlarca kentinde kar yağışının tekrar etkili olacağını bildirdi.
Son bir haftadır Akdeniz üzerinden gelen meteorolojik sistemler ile lodosun etkisini gösterdiğine dikkat çeken Şen, lodosun hafta sonuna kadar yağmurla birlikte etkili olacağını ifade etti.
AKOM'dan İstanbullulara sağanak uyarısı!
Hafta sonundan itibaren sistemlerin kuzeyden gelmeye başlayacağına dikkat çeken Şen, "Sıcaklıkları hissedilir derecede düşürecek" dedi.
Pazar günü Trakya ve Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görüleceğini belirten Şen, pazar gecesinden itibaren İstanbul dahil Marmara ve Anadolu'da kar görülebileceğini açıkladı.
Kar fırtınası New York’u sarsıyor! 5 kişi donarak can verdi yüz binlerce kişi elektriksiz kaldı
Tekrar KAR geliyor
— Prof.Dr.Orhan Şen (@TemizHava) January 27, 2026
1 haftadır Akdeniz üzerinden gelen meteorolojik sistemler ile Lodos etkili oldu. Bu hafta sonuna kadar yağmurla birliktr batıda etkisini dürdürecek.
Hafta sonu sistemler kuzeyden gelmeye başlayarak sıcaklıkları hıssedilir derecede düşürecek. Pazar Trakya ve…