Her 10 inşaat mühendisinden üçü işsiz

Her 10 inşaat mühendisinden üçü işsiz
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, inşaat mühendislerinin istihdamı, çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili kampanya başlatacak. İMO’dan yapılan açıklamada her 10 inşaat mühendisinden üçünün işsiz olduğuna dikkat çekildi.

İMO’da yarın inşaat mühendislerinin sorun ve taleplerine ilişkin kampanyanın detaylarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi İMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu iki genç mühendisten birinin işsiz olduğunu ifade ederek sorunların acil çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kurul tarafından yapılan açıklama şöyle: “Odamızın 2021 yılında hazırladığı raporda tespit edildiği üzere, her 10 inşaat mühendisinden üçü işsiz. Bu oran kadın mühendisler ve genç mühendisler arasında çok daha vahim boyutlarda. İki genç mühendisten biri ve iki kadın mühendisten biri işsiz. İnşaat mühendislerinin yüzde 27,5’i asgari ücretin altında bir ücrete çalışırken büyük çoğunluğu borçlanmak zorunda kalmakta. Bugün her üç inşaat mühendisinden biri işsiz. Fakat bu işsizliğe tezat olarak ülkemizin ciddi manada inşaat mühendisine ihtiyacı bulunmakta. Yürürlükteki mevzuatın uygulanması halinde bile birçok inşaat mühendisi istihdam edilecek, hem de yapı güvenliği konusunda zaten yapılması gerekenler hayata geçirilecek. İnşaat mühendisleri arasındaki bu yüksek işsizlik oranı, deprem tehlikesi altındaki ülkemizde yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden başlıca sebepler arasında yer almakta.”

Kaynak:ANKA

Etiketler :