Erdoğan: Son dönemdeki öğretmen atamalarımızda önceliği İstanbul'a veriyoruz

Erdoğan: Son dönemdeki öğretmen atamalarımızda önceliği İstanbul'a veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "67 bin olan öğretmen sayısını 176 bine ulaştırdık. Son dönemdeki öğretmen atamalarımızda önceliği İstanbul'a veriyoruz. Son atamadaki 15 bin öğretmenimizden 7 bin 500'ü İstanbul'a yapıldı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın satırbaşları şöyle:

Eğitim öğretim yatırımlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün toplam 122 okulumuzu resmen hizmete alıyoruz.

2.5 yıl gibi kısa sürede 3000 dersliğe sahip eğitim tesisini İstanbulumuzun hizmetine sunmuş oluyoruz. Eğitim öğretim kalitesini daha da artarak bu tesislerin öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırseverlerimiz başta olmak üzere bu kurumlarımızın inşasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

İBB dönemimiz dahil tam 25 yıldır İstanbulumuzun hizmetindeyiz. Hiçbir zaman bahanelerin arkasında saklanmadık. Bizim milletimiz en iyisine layıktır inancıyla İstanbul'a da aşkla hizmet ettik. İstanbul'un birikmiş sorunlarını tek tek çözerken Maarif'e de özel önem gösterdik.

67 bin olan öğretmen sayısını 176 bine ulaştırdık. Son dönemdeki öğretmen atamalarımızda önceliği İstanbul'a veriyoruz. Son atamadaki 15 bin öğretmenimizden 7 bin 500'ü İstanbul'a yapıldı. 2002'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 40 iken bunu 21'e indirdik.

Bugün okul deyince akıllara çatısı akan okullar, çamur içinde oynayan çocuklar akıllara gelmiyor. Eğitimde çıtayı sürekli yukarıya taşıyoruz. Eğitim öğretim alanında İstanbul özelinde yakaladığımız başarıyı inşallah 2022 yılında da devam ettirmek istiyoruz.

İstanbul'da 197 adet projeyi hayata geçireceğiz. İstanbul'a yapılacak toplam eğitim yatırımı tutarı 10 milyar lirayı geçecektir.

Anaokulları sayesinde evlatlarımız okulla erken yaşta karışılacak ve özellikle çalışan anne babaların ihtiyacı da devletimiz tarafından karşılanacak. Bize ilk emri oku olan bir inancın mensuplarıyız. İlim halkasına oturmayı tercih eden peygamberin ümmetiyiz. Eğitime öncelik vermek hem görevimiz hem de prensibimizdir.

Eğitimi ihmal etme bedeli yıkıcı olacaktır. İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın helak olmaması için önceliğimizi eğitime verdik. Tüm bütçelerde Aslan payını hep eğitime veriyoruz. 2002'de eğitime 7.5 milyar lira ayrılmışken yüksek öğrenim dahil bugün eğitime ayrılan meblağ 274 milyar lirayı aşmıştır. Üniversite sayımız 76'dan 257'ye yükseldi. 343 binden 609 bine çıktı derslik sayımız, öğretmen sayımız 526 binden 993 bin 670'e ulaştı. Şu an görev yapan öğretmenlerin yüzde 75'ini biz atadık.

Kalite göstergelerinde sürekli artan performans gösterdik. Bizden evvel hayal eğitimin demokratikleşmesi yönünde reformlara imza attık. 8 yıllık kesintisiz eğitimi 4+4+4 şeklinde revize ederek 28 Şubat zihniyetinin eğitim sistemimizde açtığı kanayan yarayı da iyileştirdik. Bugün isteyen her evladımız Kuran'ı Kerim'i ve peygamberimizin hayatını seçebiliyor. Ders kitaplarını dağıtarak bizim zamanında çektiğimiz çileyi bugünün öğrencilerine çektirmiyoruz.

Tekstil kağıdı nedir bilir misiniz saman kağıdı o kağıtla ders notları hazırlanır ve mürekkep her tarafa dağılmıştır. O notları satın alırdık. Abilerimizden isterdik vermezlerdi. Onlar da birer hatıra örnek olarak kendilerinde kalırdı. Biz böyle okuduk. Bu nesil ders kitaplarını sırasının üzerinde bulsun öyle eğitim öğretim görsün.

CHP'yi hedef aldı

Yaaa Bay Kemal biz eğitim öğretimi böyle yaptırıyoruz. Bunlar hep CHP iktidarı dönemlerindeydi. O dönemlerde biz bunları yaşadık. Son 19 yılda 4 milyar ders kitabını ücretsiz ulaştırdık.

'Yaş ortalaması 33 olan ülkemiz geleceği şekillendirme imkanını elinde tutuyor'

Yardımcı kaynakları da bakanlığımız dağıtmaktadır. 100 milyon kitabı yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. Okullardaki kitap sayısını 28 milyondan 50 milyona çıkardık 100 milyona çıkarmayı hedefliyoruz.

Sınır ötesine baktığımızda birçok ülkede sorunun yaşlanan nüfus olduğunu görüyoruz. Avrupa ülkelerinin çok ciddi sorunlarla karşılaşacağı anlaşılıyor. Koronavirüste gördük. Türkiye birçok konuda olduğu gibi nüfus konusunda da öndedir. Yaş ortalaması 33 olan ülkemiz geleceği şekillendirme imkanını elinde tutuyor.

'Her türlü teklife açığız'

Vakıf üniversite medya ve belediyelere de önemli görev düşüyor. Eğitim meselesinde güç birliği yapınca hedeflerimize hızlı ulaşacağımız açıktır. Bir hususun altını çizmem gerekiyor. Türk eğitim sistemini ileriye taşıyacak çocuklarımıza daha iyi eğitimi sağlayacak her türlü teklife açığız. Bizim bu konuda Hiçbir kompleksimiz olmamıştır ve olmayacaktır. muhalefetin ve ideolojik saplantılarla hareket eden meslek örgütlerinin de meseleye böyle yaklaşmalarını ümit ediyoruz.