Deniz Zeyrek anlattı.... Bahçeli kafe ve restoranlar açılabilecek

Deniz Zeyrek anlattı.... Bahçeli kafe ve restoranlar açılabilecek
Gazeteci Deniz Zeyrek, 17 Mayıs tarihinde başlaması tahmin edilen normalleşme sürecine ilişkin konuştu. Zeyrek yasakların düşük bir ihtimal de olsa 19 Mayıs'a uzayacağına işaret etti.

Deniz Zeyrek Halk TV'de yayınlanan Umut Yertutan'ın sunduğu 'Perdenin Önü Arkası' programına konuk oldu.

Zeyrek, 17 Mayıs’tan itibaren kafe ve restoranların açılıp açılmayacağına ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. “17 Mayıs’tan sonra aşamalı normalleşmeye geçilecek” diyen Zeyrek, 17 Mayıs- 1 Haziran ve 15 Temmuz tarihine işaret etti. 

Zeyrek, normalleşme sürecinin birinci aşamasında restoran kafe ve AVM’lerin açılacağını ve sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının saat 21:00’a çekileceğini söyledi. 1 Haziran’dan sonra da 21:00 yasağının 22:45’e çekileceğini söyleyen Zeyrek  sonrasında 23:45 ya da 24:00 olacağını ifade etti.

"Okullar uzaktan eğitime devam edecek. Bu sene diplomalar ve karneler uzaktan eğitimle verilecek" diyen Zeyrek, sınavlara girenlerin hariç tutulacağını söyledi.

Kafe ve restoranların açılma sürecinde Londra modelinin uygulanacağı bilgisini veren Zeyrek, ilk etapta bahçeli olan kafe ve restoranların açılacağını söyledi. “Bahçesi olmayan işletmeler için de hükümet yerel yönetimlerin bunu mümkün kılmasını sağlayacak” dedi.

Zeyrek'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

30 milyon civarında aşının Mayıs sonuna kadar gelmesi ve uygulanması bekleniyor. Bu haliyle nüfusun yüzde 30’u aşılanacak ve bağışıklık oluşacak. Dönüşümlü çalışan kamu çalışanlarının idari izinli olması da  toplu taşımada ciddi bir azalmaya sebep olacak. 17 Mayıs’a kadar olan sürede dışardaki insan sayısının azalacak. 

Sadece Pazar günleri sokağa çıkma yasağı olacak.

Okullar açılmayacak, uzaktan eğitime devam edilecek.

1 Haziran’dan itibaren de sokağa çıkma yasağı 22:45’e çekilecek.

 

Etiketler :