Bakan Pakdemirli'den yılbaşı ağaçları ile ilgili uyarı

Bakan Pakdemirli'den yılbaşı ağaçları ile ilgili uyarı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yazılı bir açıklama yaparak, yılbaşı için ormanlık alanlardan kanunlara aykırı fidan temin edenleri uyardı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yurttaşların yılbaşı çam ihtiyacının, talepler doğrultusunda orman fidanlıklarından temin edileceğini belirterek, "Ormandan genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir" ifadesini kullandı.

Bu eylemi yapanların kanunlara göre hapisle cezalandırılabileceğine dikkati çeken Pakdemirli, orman teşkilatının da bu konuda önlem aldığını bildirdi. Pakdemirli, yurttaşların yılbaşı çam ihtiyacının da talepler doğrultusunda orman fidanlıklarından temin edileceğini kaydetti.

Yasalara göre ormanlardan kaçak kesim yapmanın ağır yaptırımları olduğunu vurgulayan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"6831 sayılı Orman Kanunu'nda, 'Ağaç kesenler, kökünden sökenler veya ağaçlardan yalamuk, pedavra, hartama çıkaranlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. Suçun konusunun fidan olması halinde birinci fıkraya göre, verilecek ceza bir kat artırılır' hükmü yer alıyor. Ormandan genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir."

AA