Bahçelievler'deki İETT kazasında şoför tutuklandı

Bahçelievler'de İETT otobüsünün kaldırıma çıkıp durağa girmesiyle 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin olayda 58 yaşındaki otobüs şoförü Sefer Baldan tutuklandı. Şoförün çarpma anına ait otobüs içi güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Bahçelievler D-100 Karayolu yan yolda dün akşam saatlerinde yaşanan kazada kaldırıma çıkan otobüs, otobüs durağında bekleyen insanlara çarptı. Sözkonusu otobüs, minibüse çarparak durabildi. Kazada 1 kişi olay günü hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Kazada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev hastanede hayatını kaybetti. Böylece kazada ölenlerin sayısı 2'ye çıktı.

Kazadan sonra polis ekiplerince gözaltına alınan İETT otobüs şoförü Sefer Baldan emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcıya ifade veren şüpheli şoför çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından "yaksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntüler ortaya çıktı

Şoförün çarpma anına ait otobüs içi güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, seyir halindeki otobüs sürücüsünün durağa yaklaştığı sırada gözünün geçtiği ve kaldırıma çıktığı görülüyor.

Otobüsün kaldırıma çıkmasıyla gözlerini açan sürücünün direksiyonu çevirerek yola inmeye çalıştığı, bu sırada durakta bekleyen yolculara ve bir minibüse çarptığı görülüyor.

Tansiyon hastasıymış

Şoför Sefer Baldan'ın Cumhuriyet savcısına verdiği ifadeye ulaşıldı. Buna göre Sefer Baldan, mesaisinin 05.50'de başladığını ve 21.30'da biteceğini belirtti.

Kazaya karışan aracın kendisine ait olmadığını, şoför olarak çalıştığını bildiren Sefer B, "Olay öncesinde gözlerim karardı olay olduktan sonra kendime geldim. Tansiyon hastalığım var. Kesinlikle uyumadım tansiyon ilacı kullanıyorum o gün de kullanmamıştım. Yolcunun beyanını kesinlikle kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA

Etiketler :