39 İlçede "Yeditepe Huzur Uygulaması"

39 İlçede "Yeditepe Huzur Uygulaması"
İstanbul'un 39 ilçesinde, 5 bin polisin katıldığı 'Yeditepe Huzur Uygulaması" adı verilen genel asayiş incelemelerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalar sonucu ele geçirilen malzemeler Gayrettepe Asayiş Şube...

İstanbul'un 39 ilçesinde, 5 bin polisin katıldığı 'Yeditepe Huzur Uygulaması" adı verilen genel asayiş incelemelerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalar sonucu ele geçirilen malzemeler Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sergilendi.

 76dd3f33e595d8e3_600x918

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün akşam saatlerinde, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın bizzat yönettiği 39 ilçede, 5 bin polis memurunun katılımıyla "Yeditepe Huzur Uygulaması" adı altında genel asayiş incelemesi düzenledi. Polis ekiplerince uygulamalar sırasında şüpheli görülen araçlar ve kişiler durdurularak detaylı arandı. İncemeler sonucu 28 bin 836 kişi üzerinde Genel Bilgi Taraması (GBT) testi yapılırken, bu kişiler içeresinde çeşitli nedenlerden dolayı aranması bulunan 192 kişi gözaltına alınıp ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Uygulamalar sırasında 42 Afgan uyruklu mülteci de yakalandı. Ayrıca 432 araç üzerinde yapılan sorgulamalarda ise 102 araç trafikten men edildi. Asayiş uygulama sırasında, şüpheli görülerek durdurulan araçlara çeşitli kural ihlallerinden dolayı toplam 197 bin 515 TL trafik cezası kesildi. Polis ekiplerince denetlemesi yapılan 633 işyerinden 64 tanesine de işlem uygulandı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

SİLAH, SAHTE PARA VE KAÇAK SİGARA YAKALANDIİstanbul genelinde yapılan asayiş uygulamasında ele geçirilen malzemeler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde polis ekiplerince sergilendi. Yapılan uygulamada; 3 pompalı tüfek 25 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda fişek, uyuşturucu madde, 1 tombala makinesi ile oyun kartları, 31 bin TL sahte para ve 232 karton kaçak sigara ele geçirildi.