Yandaş medya faiz indirim kararını nasıl gördü?

Halk TV'de yayınlanan Seda Selek, Mehmet Tezkan ve İbrahim Kahveci'yi izleyiciyle buluşturan 'Neden Sonuç' programında Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını iktidara yakın medyanın nasıl değerlendirildiği konuşuldu.

Merkez Bankası, yüzde 19 olan politika faiz oranını 1 puan düşürerek yüzde 18'e indirdi. Bu karar sonrası dolar tarihi rekorlar kırarak yükselmeye devam ediyor. Muhalefet karara tepki gösterirken bu karar sonrası halkın biraz daha fakirleştiği söylemleri mevcut.

İktidara yakın medya ise kararı neredeyse görmezden geldi. Bu durum, Halk TV'de yayınlanan Seda Selek, Mehmet Tezkan ve İbrahim Kahveci'yi izleyiciyle buluşturan 'Neden Sonuç' programında da konuşuldu. Programda Sabah Gazetesi'nin habere ilk sayfasında yer vermediğine dikkat çekilirken, Akşam, Yeni Şafak, Milliyet ve Hürriyet Gazeteleri'nde ise birbirine çok yakın başlıklarla verilmesi eleştirildi.

Durumla ilgili, Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci "Büyük bayram olacaktı hani?" diye sorarken, Gazeteci Mehmet Tezkan ise şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı istemedi mi, istedi. Karar doğru mu, Merkez Bankası'na göre doğru. Türkiye, uzun bir süre, 16 aydan sonra faiz indirimine başlamadı mı, başladı. Demek ki, enflasyon aşağı iniyor. Demek ki, kur aşağı iniyor. Demek ki, Türkiye'de üretim aşamasında bir takım bir şeyler var. Bunların (iktidara yakın medya) büyük vermeleri gerekmiyor mu ya? 'Başladı' falan diye herkes küçültmüş, niye acaba? Onlar da mı (kararı) beğenmedi?"

Tezkan'ın sorulu eleştirisi üzerine de Seda Selek, "Cevabını bildiğiniz soruları niye soruyorsunuz sayın Mehmet Tezkan?" dedi. Bunun üzerine stüdyodakiler tebessüm etti.