Yoğurdun içine brokoli ekledi ve yedi.. Midesi birden harekete geçti

Yoğurdun içine brokoli ekledi ve yedi.. Midesi birden harekete geçti
Yoğurt ve brokoli neden birlikte tüketilmeli? Bu iki mucize besinle ilgili öğrenince çok şaşıracağınız bilgiler

Yoğurt en faydalı besinlerden. Brokolide en faydalı sebzelerden. Uzmanlara göre brokoli ve yoğurdu birlikte tüketmek gerekiyormuş.

ABD'de bir sosyal medya kullanıcısı günler boyu süren mide ağrısından yoğurt ve brokoli sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Midesindeki ağrının hafiflediğini belirten sosyal medya kullanıcısı herkese yoğurtlu brokoli kürünü önerdi.

Nasıl hazırlanıyor?

Brokoli haşlanıyor. Haşlanıp suyu süzülen brokoliler bir kase yoğurdun içine eklenerek tüketiliyor.

BROKOLİ + YOĞURT MUCESİ KANITLANDI

Öte yandan mynet.com'da yer alan bir içerikte de yoğurt ve brokolinin neden birlikte tüketilmesi gerektiği ayrıntılarıyla paylaşıldı.

Yoğurt ve brokoli, sağlıklı besinler listesinde ayrı ayrı üst sıralarda yer alacak kadar yararlı yiyeceklerdir. Besinler ve yararları konusunda zaman zaman yapılan araştırmalardan biri de brokoli ve yoğurt ikilisi için yapıldı.

Uluslararası Singapur Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, her yerde kolay bulunan ve düşük maliyetli bu besinler ile zararlı bakterilerden kurtulmak mümkün.

Kanserden kurtulmak mümkün

Araştırma sonuçlarına göre yoğurt ve brokoli ikilisi, tümörlerin %75’ini yakalayarak kanseri tedavi eder. Brokoli ve yoğurt karışımı göğüs ve mide kanseri gibi diğer kanser türlerinden kaynaklanan hücreleri de yok eder.

Yoğurt bağırsak kanseri hücrelerinin yüzeyine yapışarak probiyotik hale gelir. Brokolide bulunan anti kanser maddelerini hücrelere enzim olarak salgılar.

*Birlikte yemek kanseri tedavi ediyor

Brokoli ve yoğurdu birlikte yemek bağırsak kanserini önlüyor hatta tedavi ediyor. Brokoli, kanserle mücadele eden sülforan maddesini içeriyor. Yoğurt ise içerdiği probiyotikler ile mide ve bağırsaktaki bakterileri önlemeye yardımcı oluyor.

Uzmanlara göre bağırsak hastalıklarının genellikle yağ oranı yüksek ve lif oranı düşük besinler tüketilmesinden kaynaklı olduğunu söylüyor. Obezite, kırmızı et, alkol, tütün kullanımı ve fiziksel egzersiz eksikliği de kolon kanseri riskinde artış gösterir. Uzmanlar bağırsaklardaki bakterilerden kurtulmak için günde ufak bir porsiyon brokoli ve yoğurt tüketmeyi tavsiye ediyor.

Brokolinin Faydaları

Brokoli faydalı sebzeler listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Yemeği, salatası, suyu olmak üzere farklı şekillerde tüketilen brokoli; kükürt, potasyum, selenyum, diyet lifi, B1 ile C vitaminleri başta olmak üzere pek çok vitamin içermektedir.

vegetables-673181-960-720.jpgvegetables-673181-960-720.jpg

Etkin bir kanser düşmanı olan brokoli mide, bağırsak ve yemek borusu kanser riskini büyük ölçüde azaltmaktadır, akciğer kanserinde koruyucu özellik taşır. Meme ve rahim kanserini önleme konusunda etkilidir.

Diyet lifleri içermesi tokluk hissi verir ve diyetlerde kullanılır.

Vücuda direnç kazandırır, hastalıklara karşı mücadele etmesini güçlendirir.

Vücudun günlük demir ihtiyacını karşılama etkin rol oynar.

Brokoli cildi sağlıklı tutar. Bunun yanında C ve E vitaminleri yardımıyla cilt hücreleri için gerekli olan enerjiyi verir, cildin yenilenmesini sağlar ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Cildi kanserden korur.

İlgili Haberler