Hazır yufkayla börek yaparken yaparken asla atmamanız gereken teknik! Börek çıtır çıtır oluyor

Hazır yufkayla börek yaparken yaparken asla atmamanız gereken teknik! Börek çıtır çıtır oluyor
Hazır yufkayla börek yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte börek seven herkesin bilmesi gereken teknik.

Börek genelde el açması yapıldığında daha lezzetli oluyor. En sevilen hamur işlerinden biri olan börek çay saatlerimizin vazgeçilmezi olmuş durumda.

El açması börek yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Hamurun kıvamını ayarlamak gerçekten büyük bir yetenek istiyor.

Hazır yufkalar bu yüzden börek yaparken işimizi kolaylaştırıyor. Börek yaparken eğer hazır yufka kullanacaksınız o halde bu bilgileri mutlaka bir yere not edin.

HAZIR YUFKAYLA PEYNİRLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Hazır yufkayla börek yaparken işin ilk kuralı yufkanın taze olması. İkinci kuralı ise sos kullanmak. Kullanılan sos sayesinde börek çıtır çıtır oluyor.

Peynirli börek için malzemeler;

1 kilo hazır yufka
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı sıvı yağı
1 şişe soda
1 ay bardağı susam (üzeri için kullanılır)

İç için;
1 tabak dolusu karışık peynir
7-8 dal maydanoz
1 tutam karabiber

Peynirli börek tarifinin yapılışı;,

Hazır yufkadan börek yaparken tepsiye yayacaksanız önce tepsiyi yağlamalısınız. Yağlanmış tepsiye yufkanızdan bir yufkayı kırışık şekilde yerleştirin. 1 adet yumurta, kalan Ayçiçek yağ, süt ve sodayı geniş bir kasede karıştırın. Ardından peynirli iç harç için maydanozları ince ince kıyın ve baharatla beraber harmanlayın. Yufkanızı önce sodalı karışımla ıslatın ve peynirli harcı yayın. Bir kat yufka, bir kat sodalı karışım, bir kay peynir harcı şeklinde böreğinizi tamamlayın. Kalan sodalı harcınıza bir yumurta sarısı ekleyip böreğinizin üst yüzeyine sürün ve susam dökün. Sodalı böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran böreğiniz pişmiş demektir. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

Kaynak: Halktv.com.tr - Habertürk

İlgili Haberler