Patatesleri kızartmadan önce mutlaka bu işlemi uygulayın - Tıpkı dışardakiler gibi oluyor

Patatesleri kızartmadan önce mutlaka bu işlemi uygulayın - Tıpkı dışardakiler gibi oluyor
Restoranlardaki ve kafelerdeki patates kızartmaları gerçekten çok daha lezzetli oluyor. Evde de tıpkı restoranlardaki gibi patates kızartmak mümkün

Patates kızartması herkesin sevdiği lezzetlerin başında gelir. Evde patates kızartması yaparken herkesin bilmesi gereken bir püf nokta var. Çıtır çıtır patates kızartması yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Sadece bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.

Eğer evde sizlerde patates kızartması yaparken tıpkı restoranlardakiler gibi olsun istiyorsanız bu bilgileri mutlaka uygulayın.

MALZEMELER

3-4 orta boy patates
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Tuz

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Patatesleri güzelce soyup dilimleyin sonrasında bol suyun içerisinde yıkayın.

potato-3497393-960-720.jpg

Yıkanan patatesleri kurulayıp, üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu ekleyip harmanlayın.

Bol kızgın yağın içerisine atıp, ara ara karıştırarak tabağa alabilirsiniz.

ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN 1.YÖNTEM


Patateslerin çıtır çıtır olmasına yardım edecek bir diğer yöntem ise şu şekilde: Soda ve tuzu karıştırın. Bu karışımın içine patatesleri atın ve 30 dakika bekletin. Bu sürenin ardından suyun içinde çıkarın ve kızartın.

ÇITIR PATATES İÇİN 2.YÖNTEM

french-fries-87385-960-720.jpg
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın.

ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN 3.YÖNTEM

Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.

Kaynak: Yemek.com

İlgili Haberler