Bu poğaça komşularınızı kokusuyla bile kıskandırıyor- Yapılışı da çok basit ve bayatlamıyor

Bu poğaça komşularınızı kokusuyla bile kıskandırıyor- Yapılışı da çok basit ve bayatlamıyor
Bayatlamayan nefis bir poğaça nasıl yapılır? Şimdi sizlerle karışık poğaçanın yapılış aşamalarını paylaşacağız. Üstelik kokusu bile komşularınızı kıskandıracak. Çünkü bu poğaça Türk mutfağındaki en farklı poğaça

Çay saatlerinde, kahvaltılarda en iyi giden şey poğaçalardır. Çeşit çeşit poğaça tarifleri bulunuyor elbette. Ancak en sevilen poğaçalar kuşkusuz bayatlamayan poğaçalardır. Pastanelerdeki gibi yumuşacık bir poğaça herkesin istediği tek şeydir.

Bazen ne kadar çaba harcasak da evde pastanelerdeki kadar lezzetli poğaça yapamayız. Üzülmeyin; Şimdi sizlerle paylaşacağımız bu tarif sayesinde evde bayatlamayan poğaça yapabileceksiniz.

9-001.jpg

KARIŞIK POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Karışık poğaça için malzemeler;

*1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı tereyağı
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı mısır unu
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*2 çay bardağı ince kıyılmış dereotu,taze nane,maydanoz, taze soğan karışımı

için için:

*Beyaz peynir
*Kaşar peyniri


Üstü için:

*Susam
*Çörekotu
*Çekirdek içi

Karışık poğaçanın tarifi;

***** **** *** *** ***

*Yumurta akını yoğurma kabına alın, yoğurt, tereyağı ve sıvıyağ ile birlikte karıştırın.
*Mısır unu, tuz, 2 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
*İnce kıyılmış yeşillikleri ekleyin, gerekirse kalan unu da ekleyin.
*Toparlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
*Hamura bastırıp yassılaştırın, bir parça peynir koyarak kapatın.
*Poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün, üstüne çörekotu, susam, çekirdek serpin.
*180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Mutfaksirlari.com

İlgili Haberler