Eklendiğinde pilava meğer lezzet katıyormuş.. Bu mevsimde bolca bulunuyor.. Etten bile lezzetli

Eklendiğinde pilava meğer lezzet katıyormuş.. Bu mevsimde bolca bulunuyor.. Etten bile lezzetli
Pilav pişirirken bilmeniz gereken bir aşçılık tüyosu daha. Kırmızı etle yapılan pilavdan bile daha lezzetli olan bu pilavı herkes denemeli. İşte Türk mutfağındaki en farklı pilav... Kestaneli pilavın yapılış aşamaları

Pilav genelde ya etli ya nohutlu ya tavuklu yada sebzeli yapılıyor. Kestaneli pilav ise pek yaygın değil.

İçinde kestaneleriyle alışkın olmadığınız enfes bir pilav tarifimizi sizlerle paylaşacağız. Üstelik sadece kestane değil, kuş üzümü, kuru kayısı gibi meyvelerle de lezzetlenen bu pilav, lezzetiyle de görünüşüyle de sultanlara layık bir yemek olacak.

Özel sofralarınıza çok yakışacak kestaneli pilavı özellikle tavuk ya da hindi gibi beyaz etlerin yanında servis edebilirsiniz.

Pilavın içine eklenen kestaneler hem pilavı daha doyurucu hale getiriyormuş hem de daha lezzetli hale..

İşte kestaneli pilavla ilgili bilmeniz gerekenler;

.jpg

Kestaneli pilav için malzemeler;

*3 su bardağı pirinç
*100 gram kuş üzümü
*200 gram kestane
*1 soğan
*100 gram tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı zencefil
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı karanfil
*4,5 bardak sıcak tavuk suyu
*100 gram kuru kayısı
*100 gram Antep fıstığı
*1 demet dereotu

Kestaneli pilavın tarifi;

Pirinci bir gece önceden suda bekletin. Sonrasında da pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bir kaç dakika bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar iyice soteleyin. Soğanlar rengi değişince Pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar yeterince kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pilavınızı pişirin. Tavuk suyunun gerçek tavuk suyu olması önerilir.

Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını da ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan pilavınızı alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika kadar pilavınızı dinlendirin. Fırında tavuk ile sıcak pilavınızı servis edin.

TAVUK SUYU NASIL ELDE EDİLECEK?

Tavuğu fırına sürmeden önce haşlayın. Haşladığınız tavuğun suyunu dökmeyin ve pilav yapımında kullanın. Haşlanmış fırını tavuğa sürerseniz tavuk çok daha hızlı pişecektir.

İlgili Haberler