Koltuk altı bakımını ihmal etmeyin! İlkbaharda koltuk altı bakımı nasıl yapılır? Koltuk altı kararması nasıl önlenir?

Koltuk altı bakımını ihmal etmeyin! İlkbaharda koltuk altı bakımı nasıl yapılır? Koltuk altı kararması nasıl önlenir?
Yüzünüzün temizliği kadar cilt temizliğiniz de önemli. Koltuk altlarınızı ise ihmal ettiğinizde koku ya da kararma problemiyle karşılaşabilirsiniz. Acaba koltuk altı temizliği nasıl yapılır? Koltuk altı temizliğinde nelere dikkat edilmeli? Koltuk atı kararması nasıl önlenir? İşte koltuk altı bakımında 5 önemli adım...

Genelde akla en son gelen yer olsa da koltuk altı temizliği mutlaka düzenli olarak yapılmalı. Bahar ve yaz aylarında artan terleme ile birlikte yaşanan kokunun yanı sıra zamanla oluşan kararma için de bakım şart. Deodorant gibi ürünlerin de kullanımıyla daha da yıpranabilen koltuk altları için ufak püf noktalarını mutlaka takip etmelisiniz.

Koltuk altınızı tahriş etmeyecek, doğal ürünlerle bakımını yapmanız oldukça önemli. Peki koltuk altı bakımı nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?

Koltuk altı bakımı nasıl olmalı?

banyo.jpg

Düzenli olarak yıkamalısınız

Koltuk altları, vücudun intertrijinöz bölgelerinden. Yani cildin katlanması nedeniyle hava akımı zor sağlıyor ve nemli olmaya eğilimli. Bu da belli bakteri ve mantar-maya organizmalarının barınması demek. Bu yüzden de istenmeyen nemin azaltılması gerek. Mikrobiyomun doğal dengesinin korunması için uygun bakım ve temizlik yapılmalı. Koltuk altları düzenli olarak yıkanmalı.

peeling.jpg

Peeling uygulamalısınız

Cilt hassasiyeti ve tahrişinden etkilenen bölgeler arasında yüz ve koltuk altı geliyor. Ölü deri hücreleri ve birikintilerini temizleyen maskelerin haricinde peeling de yapılabilir. Kötü kokuya yol açan bakterileri engellemek ve cildin mikrobiyomunun doğal dengesini sıfırlamak için meyve bazlı glikolik asitleri, probiyotikler ve antioksidan yönünden zengin bileşenlerle bir araya getiren koku pedlerinden yararlanılabilir.

koltuk-alti-2.jpg

Tahriş etmeyen tıraş yöntemlerini kullanmalısınız

Koltuk altlarınızda pürüzsüz bir tıraş yakalamak için sıcak bir duşta bir tıraş jeli ya da nemlendirici bir temizleyiciyle bu işlemi yapmalısınız. Tahrişe ya da kıl dönmesine karşı bir gece önceden hazırlık yapabilirsiniz. Bunun için tıraş edeceğiniz bölgeye, ince bir tabaka nemlendirici sürüp uyuyabilir ve ertesi gün tıraş edebilirsiniz. Tıraş makinesinin en az 1-2 haftada bir değiştirilmesi de tahrişe karşı çok önemli.

nemlendirici.jpg

Nemlendirici kullanmayı unutmamalısınız

Vücut ve yüz nasıl neme ihtiyaç duyuyorsa aynı durum koltuk altları için de geçerli. Koltuk altlarını yumuşak ve esnek tutmak için tahrişli bir durum söz konusu olduğunda, tıraş ve deodoranta ara vermek de tercih edilebilir.

Nemlendirici olarak kokusuz olanlar tercih edilmeli. Ftalatlar, parabenler, sülfatlar veya boyalardan uzak, en az kimyasal içeren ürünler alınmalı.

Deodorant tercihinde de tahrişe karşı olan, cilt ve giysilerde çok fazla kalıntı bırakmayan ürünler kullanılmalı. Alüminyum içeren ter önleyicilerin zararları göz önünde bulundurulmalı. Terlemeyi engellemeden kokuyu önlemenin mümkün olduğu da unutulmamalı.

Etiketler :