Balıkesir'de deprem! Dakikalar önce bildirim geldi
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde, saat 16:06'da 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem uygulamalarından da dakikalar önce uyarılar geldi.
Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16:06:34’te kaydedildi. Merkez üssü Balıkesir’in Altıeylül ilçesi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü. Sarsıntının yerin 16.89 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

DAKİKALAR ÖNCE BİLDİRİM GELDİ
Deprem kısa süreli paniğe neden olurken deprem uygulamalarından da dakikalar önce uyarılar geldi.
DEPREM DETAY TABLOSU
Büyüklük: 3.1 (ML)
Merkez Üssü: Altıeylül (Balıkesir)
Tarih ve Saat: 24.08.2026 - 16:06:34
Enlem / Boylam: 39.6288 / 27.9315
Derinlik: 16.89 KM

EN YAKIN YERLEŞİM YERLERİ
Depremin merkez üssüne en yakın 5 yerleşim merkezi ise şu şekilde sıralandı:
Halalca (Altıeylül): 0.89 km
2. Gündoğan (Altıeylül): 2.15 km
Gümüşçeşme (Altıeylül): 2.75 km
Hasan Basri Çantay (Altıeylül): 2.89 km
1. Gündoğan (Altıeylül): 3.08 km
DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?
Deprem anında ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin bulunduğu bir afet çantası kolay ulaşılabilecek bir yerde hazır tutulmalı.
Çantada; su, dayanıklı gıda, ilk yardım seti, el feneri, yedek pil, düdük, battaniye, hijyen malzemeleri, powerbank ve önemli belgelerin kopyaları bulunmalı. Kişisel ilaçlar ve bebek ihtiyaçları gibi özel gereksinimler de çantaya eklenmeli.
Son Dakika | Ege Denizi'nde deprem