Galatasaray'da Cenk Ergün depremi
Galatasaray'ın eski futbol direktörü Cenk Ergün hakkında çıkan iddialara çok sert bir dille yanıt verdi. Ergün'ün açıklamaları deprem etkisi yarattı.
Galatasaray'da son dönemde Başkan Dursun Özbek'in gayriresmi danışmanlığını yaptığı ve transfer süreçlerini perde arkasından yönettiği öne sürülen Cenk Ergün, hakkındaki iddialara ilişkin sessizliğini bozdu. Ergün'ün sert sözleri deprem etkisi yarattı.
2006 yılında Galatasaray Spor Kulübü bünyesinde göreve başlayan Cenk Ergün, 12 yıl boyunca altı farklı başkan ve çok sayıda yönetici ile teknik adamla birlikte çalıştığını hatırlattı. Ergün, kulübün geleneklerini ve yazılı olmayan değerlerini en iyi bilen isimlerden biri olduğunu vurguladı.
"ALGI ÇALIŞMASI"
Eylül 2024'te kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını belirten Ergün, 2022 yılında göreve döndüğünden bu yana sistemli bir algı çalışmasıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
"SESSİZLİK ERDEMDİR İLKESİ SUİİSTİMAL EDİLDİ"
Uzun süredir "sessizlik erdemdir" ilkesiyle hareket ettiğini belirten Ergün, bu tutumun zamanla suiistimal edildiğini söyledi. Karalama kampanyalarının yeniden gündeme gelmesi üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu kaydetti.
"BU SÜREÇTE BEN YOKUM"
Adının sürekli olarak kulübün transfer operasyonlarıyla anılmasına tepki gösteren Ergün, mevcut durumu şu sözlerle özetledi: "Bir süredir Avrupa'da, kulüp tarafından planlanan yeni bir proje kapsamında yürüttüğüm çalışmalar dışında Galatasaray'ın transfer süreçleriyle hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Ayrıca eski görevime dönmeye yönelik herhangi bir girişimim ya da beklentim de yoktur. Kısacası, bu süreçte ben yokum. Bu kadar açık ve net."
GEÇMİŞ TRANSFERLERE İLİŞKİN İDDİALARI YALANLADI
İsminin geçmiş ve güncel transfer gündemindeki oyuncular üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını savunan Ergün, basında yer alan haberleri tek tek yalanladı. Feghouli, Elias Jelert, Haris Seferovic ve Sergio Oliveira transferlerinde rol oynadığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.
GÜNCEL İSİMLERE DE AÇIKLIK GETİRDİ
Yeni gündeme gelen isimlerle ilgili iddialara da yanıt veren Ergün, "Bugün de bazı kişilerin iddia ettiği gibi ne Batrakov'u tanıyorum ne de Lesley ile herhangi bir bağlantım bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
"KASITLI ŞEKİLDE SÜRECİN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENDİM"
Kulübün seçilmiş yönetim kurulu üyelerinin ve mevcut profesyonellerinin kendi sorumlulukları dahilinde işlerini yürüttüğünü hatırlatan Ergün, kendisinin kasıtlı bir şekilde sürecin içine çekilmek istendiğini vurguladı.
TARAFTARLARA ÇAĞRI
Sarı-kırmızılı taraftarlara ve spor kamuoyuna seslenen Cenk Ergün, gerçek dışı iddialara, sosyal medya spekülasyonlarına ve kendisini hedef alan karalama haberlerine itibar edilmemesi konusunda kamuoyundan hassasiyet gösterilmesini rica etti.
Dursun Özbek'e 45 milyon euroluk darbe