Ahmet Çakar: Böyle penaltı olmaz

Eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar, Fenerbahçe-Konyaspor maçındaki penaltı pozisyonuyla ilgili konuştu. Çakar "Böyle penaltı olmaz" dedi.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Spor Servisi
Spor Servisi Editör
Ahmet Çakar: Böyle penaltı olmaz

Süper Lig'de 2. hafta maçında Fenerbahçe, kendi sahasında Konyaspor'u 4-2 yendi.
Karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 7. dakikada Muriqi, 20 ve 49. dakikalarda Greenwood ve 33. dakikada Asensio attı. Konyaspor'un golleri ise 11. dakikada Colley ile 90+4'te Deniz Türüç'ten geldi.

Maçın en çok konuşulan pozisyonu Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı oldu.
15. dakikada Asensio'nun ortasına yükselen Greenwood'un kafa vuruşunda Adil Demirbağ'dan seken top kaleci Deniz'de kaldı. VAR uyarısı sonrasında pozisyonu yeniden izleyen hakem Atilla Karaoğlan, Adil Demirbağ'ın elle oynadığına hükmederek 18. dakikada penaltı noktasını gösterdi.
20. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına Greenwood geçti. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Deniz ilk pozisyonda gol engel oldu. Greenwood dönen topu yakın mesafeden boş kaleye gönderdi.

AHMET ÇAKAR: BÖYLE PENALTI OLMAZ

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıyla ilgili olarak eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar, açıklamalarda bulundu. Çakar, "Böyle penaltı olmaz" dedi ve Libero Youtube kanalında şu ifadeleri kullandı:
"Top ortalanıyor. Önde Greenwood, arkasında Adil. İkisi de yükseliyorlar. Yükselirken eller esas duruşta yükselinmez. (Kollarını havaya kaldırarak) Böyle de yükselinmez. Adam normal, kol yanda. Her kafaya çıkan defans oyuncusu gibi yükseliyor. Greenwood topa vurmasa Adil Demirbağ zaten uzatmış kafayı topu çıkaracak. Gözler yerde kafayı da uzatmış. Top Greenwood'un kafasından sekiyor. Sekmese Adil çıkaracak. Adam sadece topa konsantre. Greenwood'tan top sekiyor, geliyor doğal konumdaki eline doğal olmayan kolunu açmasıdır; top buraya çarpıyor. Böyle bir penaltı yok."

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Fenerbahçe Konyaspor Ahmet Çakar