Yaprak sarma pişirirken birde böylesini deneyin. Tencereyi bir kenara atın. Böyle daha lezzetli

Fırında yaprak sarma nasıl yapılır? İşte Türk mutfağının en lezzetli yemeğinin fırında yapılış şekli..

Yaprak sarma, Türk mutfağında genelde ya tencerede yada güveçte yapılıyor. Oysa fırında yapılan yaprak sarma çok daha lezzetli oluyor.

Hatta tencerede yapılandan daha iyi pişiyor. Lezzeti ise hayran bırakıyor. Sizlerde öğrendikten sonra yaprak sarmayı artık tencerede değil fırında pişireceksiniz.

İşte yaprak sarma yaparken bilmeniz gereken her şey!

Malzeme listesi

* 600 gr Orta Yağlı kıyma
* 400 gr Salamura Yaprak

İç malzemeler

Bir bağ maydanoz
* 2 kahve fincanı kırık pirinç
* 1 kahve fincanı ince bulgur
*1 Büyük boy kuru soğan
* 2 yemek kaşığı biber&domates salçası
* 4 Yemek kaşığı domates püresi
* BAHARATLAR ( tuz,karabiber,pul biber, nane,kimyon)

TARİFE GEÇELİM

Kıyma ile iç malzemelerin tümü derin bir kapta güzelce karıştırılır.. Sadece salçadan bir yemek kaşığı katmak yeterli oluyor.

Ve yapraklarımızın suyu süzdürülüp sarma işlemi yapılır.. Borcam içerisine sıralı bir şekilde yaprak sarmaları yerleştiriyoruz..

1 litre ılık suda 1 yemek kaşığı domates-biber salçamızı inceltiyoruz ve sarmaların üzerinden yavaş yavaş döküyoruz.

Borcamın üzerini kapağıyla kapatıp 200° derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.. Fırından eve yayılan o kokuya hayran kalacaksınız.

Pişen yaprak sarmalarınızı yoğurtla servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kıtır kıtır turşu yapmanın püf noktaları.. Bu teknikle ne eriyor ne bozuluyor.. Hızlıca oluyor
Soğan + bal kimsenin hiç kimse düşünememişti bile.. O sorunu önlüyormuş
Hazırlık aşaması çok önemli.. Bayatlamayan poğaçanın püf noktası bu kadar basitmiş

Yaşam Haberleri