Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü IŞİD’e finansal destek sağlayan ve eleman temin eden şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından 9 Nisan’da Şırnak ve Kocaeli’nde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5, Silopi ilçesinde 2, İdil ilçesinde 1 ve Kocaeli’nde 1 olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler, şüphelilerin adreslerinde detaylı aramalar gerçekleştirdi.
ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 2 pompalı tüfek, bu tüfeklere ait 55 kartuş ile çok sayıda örgütsel doküman, kitap ve dijital materyal ele geçirildi.
5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.