Ramazan pidesi tüketirken 3 altın kurala uymalısınız: Sağlıklı bir iftar için Ramazan pidesinde dikkat etmeniz gerekenler var

Ramazan pidesi tüketirken 3 altın kurala uymalısınız: Sağlıklı bir iftar için Ramazan pidesinde dikkat etmeniz gerekenler var
Oruç döneminde ilk akla gelen Ramazan pidesi ve hurma oluyor. Acaba Ramazan pidesi tüketirken uymanız gereken bazı kurallar olduğunu biliyor musunuz? İşte size sağlıklı bir iftar sofrasında dikkat etmeniz için bazı Ramazan pidesi tüyoları...

Ramazan pidesi, 11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan ayının en efsane lezzetlerinden biri. Sıcak sıcak fırından çıkan pideler, fırınlarda uzun kuyruklar oluşturmazsa olmaz. Susamı, çörek otu ve kimi zaman yumurtasıyla pırıl pırıl parlayan Ramazan pidesi çok fazla tercih ediliyor. Ancak Ramazan pidesi için bazı noktalar da dikkat çekiyor. Öyle ki Ramazan pidesinin beyaz un ile yapılıyor olması ilk akla gelen zararlarından birini oluşturuyor.

2 dilim ekmek yemiş oluyorsunuz

Ramazan pidesinden 1 avuç büyüklüğünde yediğinizde 2 dilim beyaz ekmek yemiş gibi oluyorsunuz. Dememiz o ki kilo probleminiz varsa Ramazan pidesi sizin için sağlıklı bir seçenek değil.

Diyabet hastaları ve kronik rahatsızlığı olanlar da Ramazan pidesi tüketirken mutlaka ölçülü davranmalı. Yoksa obezite başta olmak üzere ciddi sağlık sorunları sizi bekliyor olacak.

pide-2.jpg

Ramazan pidesi yerken dikkat edilecekler

1. Tek öğün yeterli olacak

Ramazan pidesini hem sahurda, hem de iftarda yemeyin. Yalnızca bir öğünde bu pideyi tercih etmelisiniz. Beyaz unla yapılan Ramazan pidesi kan şekerini yükseltebilir. Acıkmanıza da neden olacak Ramazan pidesini, sahurdan sonra hemen uyuyacaksanız yemeyin. Pide ve beyaz ekmek gibi ağır besinler yemek, zor bir oruç sürecini beraberinde getirir. Salata ve yumurta gibi besin değeri yüksek ve doyurucu besinler sahur için ideal olabilir.

2. Yanında karbonhidrat tüketmemelisiniz

Karbonhidrat kaynağı olan Ramazan pidesi, kalori bakımından da çok yüksek oranlara sahip. Eğer iftarda ya da sahurda Ramazan pidesi yerseniz yanında ekmek, makarna ve pilav gibi yüksek kalorili ve karbonhidratlı yiyecekler yememelisiniz. Ramazan pidesine protein ve vitamin bakımından zengin yiyecekler eşlik etmeli.

3. Tercihiniz tam buğday unundan yana olmalı

İftar ve sahur, Ramazan pidesi olmadan olmaz diyenlerdenseniz tam buğday veya çavdar unuyla yapılan pideler yemeye dikkat edebilirsiniz. Fırında böyle Ramazan pidelerini bulmanız zor oluyorsa evde yapmaya ne dersiniz.

İftar için tüyo...

İftarda bir anda yemeklere yüklenmek yerine yavaş yavaş yemek yemelisiniz. Yemek aralarında 5-10 dakikalık aralar da verirseniz midenizin doyduğunu hissedersiniz ve daha az yersiniz.

LEZZETLİ BİR RAMAZAN PİDESİ TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ