Son 10 yılı çıkardığımızda patates 60 kuruş, BMW 100 bin liraydı

Hadi gene iyisiniz, Türk Lirası son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi oldu. Dün Merkez Bankası Başkan Şahap Kavcıoğlu söylemese farkında değildiniz, öyle değil mi? Muhalefetin sorunu işte bu, güzel şeylere gözlerinizi kapatıyor, hep fenalıkları görüyorsunuz. Ülkemizde güzel şeyler de oluyor. Görebilene tabii.

Son 10 günü çıkardığımızda TL’nin son bir ayda en az değer kaybeden para birimi olduğunu bilmeyen son 10 ayı çıkardığımızda enflasyonun yüzde 20’nin altında olduğunu hiç bilmez. Ama gerçek bu, bundan 10 ay önce enflasyon yüzde 20’nin altına inmişti. Yoksa çıkmış mıydı? Neyse, yüzde 20’nin altındaydı işte. O gün iktidarda kim vardı peki? Cehape zihniyeti değil herhalde.

Siz şimdi son 10 yılı çıkardığımızda enflasyonun yüzde 10’un altına indiğini de hatırlamıyorsunuzdur. Evet, enflasyon yüzde 9.19’du. Patatesin kilosu 0.60 liraya inmişti, en lüks otomobil 100 bin liraya satılıyordu. Mesela BMW 316i Otomatik’in Türkiye satış fiyatı 15 Haziran 2012’de 91.700 liraydı… O sırada kim iktidardaydı, bu başarının altında kimin imzası vardı? Cehape zihniyeti mi, Meral Abla’nız mı?

Kiraların, ev fiyatlarının artmasından yakınıp duruyorsunuz. Son 10 yılı çıkardığımızda İstanbul’un Avrupa Yakası'nda ortalama kira 900 TL, Anadolu Yakası'nda 780 TL'ydi. Yok Kadıköy’de ortalama kira 19 bin liraya yükselmişmiş de, “Barınamıyorlarmış”mış da… Alın işte, bu ne?

Son 10 yılı çıkardığımızda dolar 1.75 liraydı, ne çabuk unuttunuz? Dolar 1.75’ken akın akın Yunan Adaları’na tatile gitmeyi biliyordunuz ama. Biriniz de çıkıp Ak Parti’ye teşekkür etmiş miydi?

30 yıl önce, Meral Hanım’ın eski partisi Doğru Yol ile Cehape zihniyeti iktidardayken bu ülkede asgari ücret 1.500 liraydı. Bugün 5.500 lira. Asgari ücreti 1.500 liradan 5.500 liraya kim çıkardı peki? Ya…

Hapiste yüzlerce gazeteci varmış da, Türkiye Yolsuzluk Endeksi’nde en alt sıralara gerilemiş de… Son 10 yılı çıkardığımızda hapiste kaç gazeteci vardı bu ülkede? Türkiye Dünya Yolsuzluk Endeksi’nde kaçıncı sıradaydı?

Ak Parti’nin oylarının yüzde 30’un altına gerilediğini iddia edenler var. Olabilir. Son 10 yılı çıkardığımızda Ak Parti’nin yüzde 49’da olduğu gerçeğini göz ardı edebilir misiniz?

Deve kuşluğunu bırakıp kafanızı kumdan çıkarın da gerçekleri kabullenin lütfen…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barış Soydan Arşivi