Öğrenciler halktv.com.tr'ye konuştu: Yurt koşullarını eleştiren iki öğrenciyi 'muhbir ağı' yurttan attırdı

Öğrenciler halktv.com.tr'ye konuştu: Yurt koşullarını eleştiren iki öğrenciyi 'muhbir ağı' yurttan attırdı
Fatih Sultan Mehmet Yurdu'nda kalan öğrenciler, yurtta yaşadıkları sıkıntılara tepki gösterdikleri için iki öğrenci yurt yönetimi tarafından ''Siz teröristsiniz, provokatörsünüz' denilerek yurttan atıldı. Öğrenciler, yaşadıkları süreci halktv.com.tr'den Hazar Dost'a anlattı.

İstanbul Güngören'de bulunan Fatih Sultan Mehmet Yurdu'ndaki öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yemekhanedeki hizmetin ve internetin yetersiz olması, yurdun çevresinde yaşanan gasplar ve suların sürekli kesilmesine karşı tepki göstermek için 'çatal kaşıkları' birbirine vurup ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.

Yurt yönetimi, öğrencilerin bu tepkisini 'provokasyon' olarak değerlendirerek iki öğrenciyi yurttan attı.

Öğrenciler, yaşadıklarını halktv.com.tr'ye anlatırken, yurt yönetiminin, öğrencileri fişlemek için yurtta kalan diğer öğrencilerden oluşan bir 'muhbir ağı' kurduğu anlaşıldı.

Kanuni Sultan Süleyman Yurdu'nda kalan öğrencilerin sorunlarına dair yaptıkları eylemin ardından çözüm bulunmuş olmasından cesaret aldıklarını söyleyen öğrenci, "Arkadaşlarımızla bir kere daha tepki gösterelim dedik. Böylelikle sesimiz duyulur, mağduriyetimiz giderilir diye düşündük" diye konuştu.

Yurttan atılan öğrenci, yurt müdürünün olayı farklı yerlere çektiğini söylüyor. Yurt müdürünün kendine yakın olan öğrencileri, tepki gösteren öğrencilerin arasına sokup 'muhbirlik' yaptırdığını aktaran öğrenci, "Bizim arkadaşımızı, yurt yönetimine oda arkadaşı şikayet etti" dedi.

Yurt müdür yardımcısının bu öğrencileri özel geziye götürdüğünü belirten öğrenciler, "Yurt müdür yardımcısı, geziye götürülen öğrencilerin kura çekilerek belirlendiğini söylüyor ama ne hikmetse sürekli aynı öğrenciler geziye gidiyor'' diye konuştu.

Yurt müdürünün tepki gösteren öğrencileri muhbirler aracılığıyla bulduğunu söyleyen öğrenci, "Bizi fişlediler. Psikolojik baskı uyguladılar. Bir arkadaşımıza 'Memuriyetin yanar, okul okuyamazsın' demişler. Arkadaşımıza yaşattıkları nedeniyle odadan çıkamıyor" diyor.

Yurt müdüründen tepki gösteren öğrenciye: Sen kimsin lan böyle olaylar yapıyorsun! Terörist misin?

Yurt müdürünün tepki gösteren öğrencileri korkutmaya çalıştığını aktaran yurtta kalan öğrenciler, "Yurt çalışanları bile kendisinden korkuyor" dedi.

halktv.com.tr'nin yurttaki diğer kaynaklarından öğrendiğine göre ise yurt müdürü bir öğrenciye odasında 'Sen kimsin lan böyle olaylar yapıyorsun! Terörist misin?' diye bağırıp masaya yumruk vurdu. Öğrencinin odadan gözlerinin dolarak çıktığını aktaran kaynaklar, yurt yönetiminin bu tür baskılarla öğrencileri sindirmeye çalıştığını aktardı.

"Bizleri korkutarak sindirmeye çalışıyorlar. Biz sadece sorunlarımız çözülsün diye tepki gösterdik. Psikolojik baskı uygulayarak insanları kendi istedikleri gibi davranmasını istediler" diyen öğrenci, soruşturma açılan iki öğrencinin yurttan atıldığını belirtti.

"Benim sahibim var, bana bir şey olmaz"

Yurt müdürünün, görüşme sırasında tehditkar bir tutumda olduğunu anlatan öğrenciler, müdürün, "Bana bir şey olmaz, benim sahibim var" dediğini anlattı.

"Benim siyasi bir bağlantım yok" diyen yurt müdürünün fotoğrafı Tayyip Erdoğan'la

Öğrenciler, yurt müdürünün "Ben öğrenci için buradayım, beni yanlış anlıyorsunuz. Benim siyasi bir bağlantım yok" dediğini aktarırken sosyal medyadaki profil resminin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile olduğunu söyledi.

"Eşyalarını almak için yurda giden arkadaşımıza güvenlik şiddet uyguladı"

Yurttan atılan arkadaşlarının, yurttan atıldığına dair tebligatı aldıktan sonra yurt yönetimine eşyalarını almak için geleceğini söylediğini belirten öğrenciler "Yurda girerken güvenlik kartına el koydu. Tepki gösterince geri verdi. Başka bir güvenlikle odasına gitti, üstünü değişirken bile arkadaşımızın yanında bekledi. Kapıdaki güvenlik ise kapıdan çıkarken 'Allah belanı versin' diyerek arkadaşımızın üstümü çekiştirip, ittirerek şiddet uyguladı. Arkadaşımız 'Sen kimsin, bana nasıl böyle davranırsın?' dediğim zaman ise güvenlik 'İdarenin talimatı var' diye cevap verdi" diye konuştu.

Öğrenciler, hukuki olarak haklarını arayacaklarını söylerken "Terörist ilan etme, ötekileştirme, baskı, korkutma. Bu zihniyetin tamamı böyle" diyerek sözlerini bitirdi.