'Yolsuzluk iddiası için araştırma komisyonu kurulmalı'

'Yolsuzluk iddiası için araştırma komisyonu kurulmalı'
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisini usulsüzlük ile suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Davutoğlu, "Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var, araştırma- soruşturma komisyonu kurulmalı" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarına, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Davutoğlu, "Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var; yaşayan cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bütün bakanlarla ilgili araştırma- soruşturma komisyonu kurulmalı" dedi.

Gelecek Partisi Genel Davutoğlu, sosyal medya hesabından dün (18 Ocak) yayınladığı videoda, kendisini usulsüzlük ile suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Şehir Üniversitesi bağlamındaki yaptığın bütün ithamları yarın saat 15’te arkadaşlarımla birlikte cevaplandıracağım." diye seslenmişti.

'Kendisine tahsis edilen yerleri vakfına mülk edindi'

Davutoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın "Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi" sözlerine yanıt verdi.

'Çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır'

Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin tarihinde hiçbir hukuksuzluk olmadığını söyleyerek "Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı da herhangi bir delillendirilmiş bir isnat söz konusu olmamıştır. Aksine Şehir Üniversitesi'nin kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır" diye konuştu.