Yine Diyanet yine Kuran kursu: 'Burada yemek yiyen çocuklar ne yapar!'

Erzurum’da Diyanet'e bağlı Alkazan Yatılı Kuran Kursu'nda hijyenik olmayan, insan sağlığını tehdit eden görüntüler ortaya çıktı. Kurs mutfağına tuvalet borusundan sızan foseptik suyunu görüntüleyen anne 'Burada yemek yiyen çocuklar ne yapar!' diye sordu.

Erzurum'a Şahin Yıldırım’ın müftü olarak atanması sonrasında Kuran kurslarında yaşanan taciz ve tecavüz vakaları Türkiye gündemine gelirken, şimdi de öğrencilerin sağlıklarının yok sayıldığı görüntüler ortaya çıktı.

adsiz-tasarim-1.png

Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım’ın evinin yanında bulunan ve yine Diyanet'e bağlı olan Alkazan Yatılı Kuran kursunda ortaya çıkan görüntülerde her yer pislik içinde.

Kuran kursunu ziyaret eden bir anne tarafından çekilen görüntülerde çocukların sağlıksız bir ortamda dini eğitim aldıkları açıkça görülüyor.

ekran-resmi-2022-06-24-18-56-57.png

Kuran kursunun mutfağında, patlayan tuvalet borusu, mutfak tezgahının üzerine akıyor. Mutfak şartları gıda ürünleriyle temasa uygun değil.

ekran-resmi-2022-06-24-18-56-48.png

Mutfak tezgahına tuvalet borusundan sızan foseptik suyunu görüntüleyen anne, "Burada yetişen çocuk yemek yediğinde ne olur? Tuvalet kokusundan içeri girilmiyor. Skandala bakın, yazıklar olsun size gerçekten yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.