Yılmaz’a ‘Bakan Protokolü’

Yılmaz’a ‘Bakan Protokolü’
28 Şubat sürecinin ünlü simalarından Şevki Yılmaz, Ordu'da "bakan gibi" karşılandı.TBMM’ye ”Pezevenkler Meclisi” Türk askerine ”Moskof ayısı” diyen, “Biz ata, ite, puta tapmayız” diyerek Atatürk’e hakaret eden...

28 Şubat sürecinin ünlü simalarından Şevki Yılmaz, Ordu'da "bakan gibi" karşılandı.

TBMM’ye ”Pezevenkler Meclisi” Türk askerine ”Moskof ayısı” diyen, “Biz ata, ite, puta tapmayız” diyerek Atatürk’e hakaret eden Refah’ın Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz, Ordu’da Bakan gibi karşılandı.

Şevki Yılmaz’ı karşılayıp makam odasında ağırlayan ise, 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama sonrası Afyon’a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e, sucuk, lokum, kilim ve satranç takımı hediye eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu oldu.

Yılmaz, bir konferansa katılmak için dün Ordu’ya gitti ve Vali Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu  ” Valiliğimize nezaket ziyaretinde bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Yılmaz ise ”Ordu’da sevdiğimiz dostlarımızı gördük. Sayın Valimizi de makamında ziyaret ettik” açıklaması yaptı.

”ÖNCE KARINI GÖNDER” DEDİ

Yılmaz, Refah milletvekili olduğu dönemde TBMM’ye ”Pezevenkler Meclisi”, Türk askerine de ”Moskof ayısı” diye hakaret etmişti. Rize Belediye Başkanı’yken de Atatürk anıtına çelenk koymama nedenini “Biz ata, ite, puta tapmayız” diye açıklamıştı.

Şevki Yılmaz milletvekili olduğu dönemde, “Laiklik yok ki elden gitsin. Zaten olsa da ihtiyacımız yok” demiş, CHP’li bir belediye başkanının ismini vererek genelev açtığını iddia edip, ”Sosyal eşitlik adına kerhane açmış. O zaman önce karını gönder de, eşitlik sağlansın, be pezevenk adam” diye hakaret etmişti.

”ELİNE TUTUŞTURDUK”

Balkanlıoğlu 2012 yılında Afyon Valisi olduğu dönemde şehitlerin henüz cenazesi kaldırılmadan Orgeneral Özel’e verdiği hediyeler nedeniyle eleştirilince, ”Popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünler veriyoruz. Emrivaki yapıp eline tutuşturduk. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken, buna ara mı verelim?” açıklaması yapınca, daha da çok tepki çekmişti.

Sözcü-Ankara