Yargıda tasfiye tartışması... HSK yöneticisi: An itibariyle yapılacak bir değişiklik gözükmüyor

Yargıda tasfiye tartışması... HSK yöneticisi: An itibariyle yapılacak bir değişiklik gözükmüyor
Yargıdaki İskenderpaşa cemaatine bağlı ve Hakyolcular olarak bilinen gruba yönelik bir operasyon hazırlığı iddiası ilişkin HSK’dan üst düzey bir yönetici halktv.com.tr’ye açıklamalar yaptı. Kaynağımız, “An itibariyle yapılacak bir değişiklik gözükmüyor” dedi.

Gerçek Gündem’de yer alan bir kulis habere göre yargıda kadrolaştığı belirtilen İskenderpaşa cemaatine bağlı 'Hakyolcular' adlı gruba yönelik bir operasyon hazırlığı olduğu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ operasyona sıcak bakarken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ise kavga istemediği iddia edildi.

Haziran ayındaki atama/tayin kararnamesinde bu Hakyolcu hakim ve savcılara yönelik tenzili rütbe, yer değişikliği yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken Hakimler Savcılar Kurulu’ndan (HSK) üst düzey bir yöneticiye söz konusu iddiaları sorduk.

Kaynağımız eski adalet bakanı Abdülhamit Gül’ün görevden alınmasının ardından Hakyolculara yönelik bir operasyonunun yapılacağının yargıda konuşulduğunu doğruladı. Kaynağımız, “Bugünlerde her ne kadar Hakyolculara yönelik bir operasyon yapılacağı şeklinde yoğun söylentiler çıkmışsa da, bu an itibariyle yapılacak bir değişiklik gözükmüyor. Böyle bir değişiklik zor” ifadelerini kullandı.