Validebağ Korusu'na şafak operasyonu: AKP'li Üsküdar Belediyesi 'ot biçme' bahanesiyle girdi

AKP'li Üsküdar Belediyesi ekipleri; Koruma Kurulu kararına rağmen polis ve zabıta eşliğinde 'ot biçme' bahanesiyle sabah saatlerinde Validebağ Korusu'na girdi.

Birinci derece doğal sit koruması altında olan İstanbul Üsküdar'daki Validebağ Korusu; AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin hedefinde olmaya devam ediyor. Koruma Kurulu'nun aleyhte kararına karşın; Üsküdar Belediyesi, pazartesi günü sabah saatlerinde polis ve zabıtalarla 'ot biçme' bahanesiyle Validebağ Korusu'na girdi.

Validebağ Savunması, sosyal medyadan tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı:

"Üsküdar Belediyesi'nin 'kuru ot' diyerek zabıta, sivil polis, belediye çalışanları zorbalığıyla kestiği bitkiler, koru ekosisteminin bir parçası ve canlıların yasam alanıdır. Üremek için kelebekler yumurtalarını bırakmakta, arılar çiçeklerinden beslenmekte, kuşlar yuvalarını altlarına yapmakta, kirpiler, kaplumbağalar gibi yaban hayattan birçok canlı bu alanlarda yaşamaktadır. İşlenen bu suç koru otsu bitkilerinin yaşam döngüsüne olduğu kadar ekosisteme, Koru'nun ev sahipliği yaptığı binlerce canlıya geri dönüşü çok zaman alacak şekilde zarar veriyor. Bu şiddetli gürültü, tüm yaban hayatını ürkütmüş ve göç ederken Koru'da mola vermesini beklediğimiz leyleklerin inmesini engelleyecek."

Sosyal medyada "#ValidebağaDokunma" etiketiyle vatandaşlar tepkilerini gösteriyor. Validebağ Koru'suna Üsküdar Belediyesi'nin girişi ise 'şafak operasyonu' olarak yorumlandı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :