Türkiye'de göçmen karşıtlığı büyüyor: Afgan mülteciye yol ortasında şiddet

Türkiye'de göçmen karşıtlığı büyüyor: Afgan mülteciye yol ortasında şiddet
Göçmen düşmanlığı Türkiye'de de büyüyen bir sorun olmaya başladı. Sosyal medyada ne zaman ve nerede çekildiği belli olmayan bir videoda, Afgan mülteciye yol ortasında şiddet uygulandığı görüldü.

Türkiye'de göçmenlerin sayısı arttıkça, göçmen düşmanlığı da hızla artan bir sorun olmaya başladı. Daha önce de örnekleri çokça sosyal medyada yer alan göçmen karşıtlığı bu kez Afgan bir göçmene uygulanan şiddetle gündeme geldi.

Sosyal medyada Polis Özel Harekat isimli bir Twitter hesabında paylaşılan bir görüntüde, boynunda Afganistan bayrağının renklerini taşıyan şal taşıyan bir göçmenin şiddete uğradığı görülüyor. Göçmenin korkusu her hâlinden belli olurken; görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiği ise henüz bilinmiyor.

Görüntüleri paylaşan hesap ise "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde sadece Türk bayrağı dalgalanır" mesajıyla paylaştı.

Videonun altına ise çok sayıda sosyal medya kullanıcısından tepki geldi. Bazı kullanıcılar, "Faşizmin geldiği son nokta" yorumunu yaparken; bir kullanıcı ise "Amerika bayrağıyla gezen bir Amerikalıya da aynı tokadı atabilir misin?" diye sordu. 

Etiketler :