Türkiye düğmeye bastı! Eğer Mazlum Kobani ABD'ye ayak basarsa...

Türkiye düğmeye bastı! Eğer Mazlum Kobani ABD'ye ayak basarsa...
ABD’nin Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi’ye vize verebileceği iddia edilmişti. Bu iddiaya Türkiye'den karşı hamle geldi. Eğer terörist Şahin Ferhat Abdi ABD'ye ayak basarsa Dışişleri aracılığıyla nota verilecek.

ABD’nin Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi’ye vize verebileceği öne sürülmüştü. Bazı Senatörler ABD Dışişleri'ne mesaj göndererek terörist Kobani'nin ABD'ye gelmesi durumunda vize kolaylığı sağlanmasını istedi. CNN Türk Ankara temsilcisi Dicle Canova’nın verdiği bilgilere göre, vize vermesi ve terörist Şahin Ferhat Abdi’nin ABD’ye gitmesi durumunda Türkiye dışişleri aracılığı ile bir nota verilecek.

Teröristin iadesinin sağlanması amacıyla geçici olarak ABD’den tutuklanması istenecek.

ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması gereği terörist ABD’den istenebilecek. Bu işlemin en somut gerekçesi ise terörist Abdi’nin İnterpol tarafından aranması. Ankara Sulh 5. Mahkemesinin de kararı var.

Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin Ferhat Abdi en çok aranan teröristler listesinde 4 milyon TL ödülle kırmızı kategoride aranıyor.

İlk etapta Dışişleri aracılığı ile bir nota verilecek. Mazlum Kobani'nin ABD topraklarına ayak basması durumunda geçici olarak tutuklanması istenecek.

MAZLUM KOBANİ'NİN İADE SÜRECİ

Mazlum Kobani'nin iade süreci Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de gündemindeydi

Bakan Gül'ün " Bu kişinin ABD'ye girmesi halinde hakkında kırmızı bülten olduğu için bu kişinin tutuklanıp Türkiye'ye iade edilmesi gerekmektedir. ABD ile aramızda suçluların iade anlaşması olduğu için bu terör elebaşının iadesi gerekmektedir. Türkiye olarak bu hakkımızı tekrar hatırlattık. ABD'ye girdiği anda derhal bir yazışma yapılacak. Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD'ye tekrar hatırlatma yapıldı.'

Etiketler :