TİP Muğla İl Başkanı Volkan Çetin serbest bırakıldı

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı direniş sürerken, Türkiye İşçi Partisi Kent ve Ekoloji Çalışmaları Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. Çetin gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliği ilk olarak Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanında sabah saatlerinde uygulanmaya başladı.

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı İkizköylüler direniş gösterdi. Direnişe destek veren Türkiye İşçi Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, jandarma tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Çetin'in gece saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.

60c07c96-5be4-48be-ac27-597672a7b44d.jpg

"Bu kadar da olmaz, yeter artık çektiğimiz"

Direniş alanında köylüler adına konuşan Nejla Işık'ın yeni bir konuşması da gündem oldu.

Işık, "Bu kadar da olmaz, yeter artık çektiğimiz. Sen benim elimdeki avucumdaki 15-20 dönüm arsamı aldın, evimi, damlarımı aldın. Halen benim evimde gözü. Yani ne demektir bu. Allah'a bir tek can borcum var, başka hiç bir şeyim yok. Benim annem de babam da toprakta umurumda değil. Arkamda üç tane çocuğum var. Hepsini başardım. Hiç gözümü kırpmadan giderim aşağıdaki dünyaya. Ama yeter ki vatanımızı kurtarayım" ifadelerini kullandı.