İstanbul'da 100'den fazla uçak seferi iptal

İstanbul'da 100'den fazla uçak seferi iptal
İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve kar yağışı nedeniyle THY 54, AJet ise 24 seferini iptal etti. THY ve Ajet'in ardından Pegasus'tan da iptal kararı geldi.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Havalimanı kalkış ve varışlı toplam 54, AJet'in de 24 seferi iptal edildi.

Karar, gece yarısından itibaren etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle alındı.

THY'NİN 54 SEFERİ İPTAL

Türk Hava Yolları (THY) İletişim Başkanı Yahya Üstün, yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı kalkış ve varışlı toplam 54 seferini iptal edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Üstün şu ifadelere yer verdi:

  • "12 Ocak Pazartesi günü İstanbul’da beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle Meteorolojik Acil Durum Komitesi(MADKOM) tarafından alınan karar gereği uçak seferlerinde kısıtlama yapılacaktır. Bu nedenle 12 Ocak tarihli İstanbul Havalimanı kalkış/varışlı 54 seferimiz iptal edilmiştir."

AJET'TEN DE İPTAL KARARI

Türk Hava Yolları'nın ardından eski adı Anadolu Jet olan AJet'ten de iptal kararı geldi.

Konuyla ilgili olarak sanal medya hesabından açıklama yapan AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, "İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeni ile Meteorolojik Acil Durum Komitesi’nin uçuşların kısıtlanması kararına istinaden; 12 Ocak Pazartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı 24 seferimiz iptal edilmiştir" dedi.

PEGASUS 46 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Pegasus'tan İstanbul'da beklenen fırtına nedeniyle 46 seferin iptal edildiği açıklaması geldi. Kurumdan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

  • "Meteorolojik Acil Durum Komitesinin, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuş sayısına getirdiği kısıtlama doğrultusunda 12 Ocak tarihli seferlerimizde uçuş iptalleri yapılmaktadır."

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Uzmanların peş peşe uyarılarda bulunduğu İstanbul'da öte yandan eğitime de bir gün süreyle ara verildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

  • "İstanbul genelinde 12.01.2026 Pazartesi günü meteorolik verilere göre beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle; Resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 12 Ocak 2026 Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.
  • Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Gazi, Malûl Gazi, Engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel de idari izinli sayılacaktır. Ancak “8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel” grubu; sağlık, emniyet ve karla mücadele alanında çalışma yürüten birimlerimizdeki kadın personeli kapsamamaktadır. 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan hangi meslek grubunda olursa olsun çalışan anneler de belirlenen tarihte idari izinli sayılacaktır."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi