Stajyeri 3 bin ustası 10 bin dolar maaş alıyor. Öğretmen ve mühendisler bu mesleğe yöneliyor

Stajyeri 3 bin ustası 10 bin dolar maaş alıyor. Öğretmen ve mühendisler bu mesleğe yöneliyor
Son yıllarda çalışma şartları ve popülariteden kaynaklı olarak bazı mesleklere ilginin kaybolması insanları aşçılığa yöneltti. Yurt dışında çalışma olanağının hayli mümkün olduğu aşçılıkta, mühendisliği, öğretmenliği bırakıp bu mesleğe geçenlerin sayısı azımsanmayacak oranda. Stajyerlerin 3 bin dolar kazandığı meslekte 5-6 ve 10 bin dolar maaş olanakları ile yurt dışında çalışma imkanı da var.

Teknoloji ve sosyolojinin değişmesi ile beraber bazı mesleklere dair algılar da sil baştan değişti. Önceden akla ilk gelen mesleklerden doktorluk, pilotluk artık eskisi kadar cezbedici gelmemeye başladı. TV programları ve yüksek kazanç imkanı ile beraber aşçılık ve gastronomiye ilgi hayli arttı.

ARALARINDA MÜHENDİS VE ÖĞRETMEN VE YARGI MENSUPLARI BİLE VAR

Show Haber'de yer alan habere göre, birçok sektörden bu mesleğe yönelme söz konusu. ODTÜ'de okuyan bir kişi, "ODTÜ elektrik elektronik mühendisliğinde okuyordum. Türkiye 252'ncisi olarak girmiştim" ifadelerini kullandı. Aşçılık akademisi yöneticilerinden Semi Çiloğulları "Öğretmen olanlar, mühendis olanlar, yargı mensubu arkadaşlarımız bile oluyor" şeklinde konuştu.

1024xauto-1.webp

"SON 5-6 SENEDİR ÇOK FAZLA ARTTI"

TV programlarının bu noktada oldukça popülariteyi artırdığını ifade eden eğitmen Cemal Erbaş, son 5-6 senede bu yönelimin çok fazla arttığını söyledi.

1024xauto-2.webp

STAJYER MAAŞI 3 BİN DOLAR, KIDEMLİ OLANLAR 10 BİN DOLAR KAZANIYOR

Dünyanın birçok yerinde oldukça yaygın olan bu meslek sayesinde uzaklar adeta yakın oluyor. Birçok ülkede kolay iş bulma olanağı ile öne çıkıyor. Çiloğulları "Yurt dışında kalan arkadaşlarımız 3 bin dolar ile 5 bin dolar - 6 bin dolar arası aylık bir gelirleri olup devam edebilmekteler" dedi. Daha da kıdemli olanların 8 bin dolar - 10 bin dolar arasında maaş kazandığı belirtildi.

1024xauto-3.webp

İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEF BİLE VAR

Şeflerden birisi ise inşaat mühendisi. 11 senedir inşaat mühendisi olduğunu ifade eden bir şef bu mesleğe yönelme sebebini şu sözler ile belirtti "Oldukça rahatlatıcı" diyerek anlattı. Bir başkası da "5 yıl özel sektörde çalıştım ben memur olarak"

1024xauto-4.webp

"TAMAMEN KENDİNİ GELİŞTİRMEKLE DOĞRU ORANTILI"

Üniversitelerin gastronomi bölümlerinin puanları da son yıllarda gözle görülür bir şekilde yükseldi. Erbaş "Neredeyse tıpla aynı puanda dediler gastronomi bölümlerine öğrenci alacaklar yani o noktaya kadar ilerledi" derken Çiloğulları "Önü açık bir meslek, tamamen kendilerini geliştirmekle doğru orantılı" ifadelerini kullandı.

1024xauto-5.webp

Kaynak:Show Haber