Soylu'dan CHP'li Oktay'a: Çöp arabalarına baksın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21 Haziran'dan bu yana süren Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangınla ilgili CHP'li Mehmet Oktay'ın "Envanterde gece görüşlü helikopter yok" açıklamasına "Çöp arabasına baksın!" diye yanıt verdi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayan yangın kontrol altına alınamadı. Karadan ve havadan müdahalenin sürdüğü yangında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklamasına göre 3 bin hektarlık bir alanın etkilendiğini bildirildi.

'Kontrol altına alındı cümlesini söylemek riskli'

Yangındaki son durumla ilgili Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez’in sorularına cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sayın bakanımız da burada, Tarım Bakanımız… Gayet müdahale ediliyor. Bu tip yangınlar tam sönmeden kontrol altına alındı cümlesini söylemek risklidir. Çünkü bunun rüzgarı var, farklı bir yerden yeniden başlaması var. Onun için tamamen sönmesi sonrasında söyleyebiliriz” diye konuştu.

Bakan Soylu, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın söndürme çalışmalarını eleştirerek "Envanterde gece görüşlü helikopter yok" açıklamasına da "Çöp arabasına baksın!" sözleriyle cevap verdi.

'Öğrendik ki envanterde yokmuş'

Twitter’dan açıklamada bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, şunları yazmıştı:

“Maalesef ki yangında 24 saat geride kaldı. Dün karanlık bastırmadan alevlere müdahale edebilmek için bölgeye gece görüşlü helikopter desteği istemiştik. Öğrendik ki envanterde yokmuş.

Bugün ise ekiplerin müdahalesine rağmen alevler rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamadı. Havanın kararmasıyla çalışmalar yine karadan devam edecek. Zor bir gece daha bizi bekliyor. sizlere müjdeli haberler vermek umuduyla tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum.”