Son dakika... Buca Belediyesi'ne operasyon: 28 gözaltı kararı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; aralarında Buca Belediyesi ruhsat ve denetim müdürü ile imar müdürünün de bulunduğu toplam 28 isim hakkında gözaltı kararı verildi.
BUCA BELEDİYESİ'NE OPERASYON
Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen isimlere yolsuzluk iddiası yöneltildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı verilen isimlere yönelik çalışma başlattı.
26 KİŞİ GÖZALTINDA
Eş zamanlı baskınlarda 28 isimden 26'sı gözaltına alınırken bir ismin yurt dışında olduğu tespit edildi. Bir ismin arama çalışmaları ise devam ediyor.
Gözaltındakilerin İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri devam ediyor.
Sen misin İstanbul'u AKP'den alan! İmamoğlu'nun seçim kazanması suç sayıldı: İddianameye girdi
BELEDİYEDEN İLK AÇIKLAMA
Buca Belediyesi, operasyon ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, belediyemizin ilgili birimlerinde görev yapan bazı personel hakkında gözaltı işlemi gerçekleştirildiği öğrenilmiştir. Kurumumuz, hukukun üstünlüğüne olan inancı doğrultusunda, adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi amacıyla emniyet ve yargı birimleriyle tam bir şeffaflık ve işbirliği içerisinde hareket etmektedir. Yargı mercilerinin yetkisinde bulunan soruşturma süreci, tarafımızca hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"