Sivas'ta 'Soma' Eylemi

Sivas'ta 'Soma' Eylemi
Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri ve bazı siyasi partiler, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde eylem yaparak iş cinayetlerinini son bulmasını istedi.KESK üyeleri,...

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri ve bazı siyasi partiler, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde eylem yaparak iş cinayetlerinini son bulmasını istedi.

KESK üyeleri, geçtiğimiz yıl Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciaya tepki göstermek için kent meydanında basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 50 kişilik gruba CHP ve HDP'nin Sivas milletvekili adayları da destek verdi. 'Kaza değil katliam, yüreğimiz Soma'da' yazılı pankart açan grup adına basın bildirisini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün,

"Soma'da yaşanan kaza değil cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Ve ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir" dedi.

SES Şube Başkanı Çelikgün daha sonra Ak Parti hükümetinin iktidara gelmesiyle işçi ölümlerinin arttığını ve işçinin her türlü korumadan uzak bırakıldığını belirterek, 16 mayıs cumartesi günü Soma'ya giderek yakınlarını yitiren ailelerin yanında olacaklarını ifade etti. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.