Sağlık Çalışanları Öldürülen Doktor İçin İş Bıraktı

Sağlık Çalışanları Öldürülen Doktor İçin İş Bıraktı
 Sağlık çalışanları Türkiye genelinde, silahlı saldırıda öldürülen Op.Dr.Kamil Furtun için iş bırakma eylemi yapıyor. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları da hastane bahçesinde yaptıkları eylemle...

 Sağlık çalışanları Türkiye genelinde, silahlı saldırıda öldürülen Op.Dr.Kamil Furtun için iş bırakma eylemi yapıyor. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları da hastane bahçesinde yaptıkları eylemle saldırıyı kınadı.

Türkiye genelindeki sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için 15 dakikalık iş bırakma eylemi yaptı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servis dışındaki çalışanlar saat 09.00'da 15 dakika iş bıraktı. Sağlık çalışanlarına hastalar ve hasta yakınları da destek verdi. Hastane bahçesine çıkan çalışanlar yapılan saygı duruşundan sonra bir basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanları adına konuşan hastane yöneticisi Prof. Dr. Hakan Güven, ?Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor" dedi.

Sağlık çalışanları yapılan basın açıklamasının ardından görevlerinin başına döndü.