AKP'li belediyenin Burger King reklamı ortaya çıktı! Sadece kurdele kesmekle yetinmemişler

AKP'li belediyenin Burger King reklamı ortaya çıktı! Sadece kurdele kesmekle yetinmemişler
Rize'deki bir AVM'de İsrail'e verdiği destekle bilinen Burger King şubesi açılışına AKP'li yöneticilerin katılması tepki yaratmıştı. Tepkiler sürerken belediyenin su faturalarına 'Burger King' reklamı aldığı da ortaya çıktı.

İsrail Filistin'e kadın, çocuk demeden saldırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, Rize'de bulunan bir AVM önünde düzenlenen, AKP'li yöneticilerin de katıldığı Burger King açılışında kurdela kesilmişti. Açılışta, İsrail'i protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam saldırıya uğramıştı.

neeeee.jpg

Rizeli belediye ile şirket arasındaki ilişki dikkat çekti. AKP'li yöneticilerin katıldığı, parti içinde ve tabanında tartışmalara neden olan açılışın ardından şimdi de 'fatura reklamı' ortaya çıktı.

geeee.jpg

BURGER KİNG REKLAMLI FATURALAR ORTAYA ÇIKTI

AKP'li Rahmi Metin'in başkanlığını yaptığı belediyenin su faturalarında 'Burger King' reklamının bulunduğu fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, kişisel sosyal medya hesabından belediye başkanına seslenerek konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

Metiner'in paylaşımı şöyle

"Rize Belediye Başkanımıza sesleniyorum: Bu fatura bilgisi doğru mudur? Burger King'in reklamının yapıldığı bir fatura şayet bizim belediyemizin faturası ise doğrusu yazıklar ötesi bir durum söz konusu. Umarım doğru değildir. Bir açıklama bekliyoruz"

Rize Belediyesi'nden tepki çeken reklam ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada reklamın geçmiş yıllarda alındığı ifade edildi.

'GEÇMİŞ YILLARA AİT'

Belediyeden yapılan açıklama şöyle

"Rize Belediyesi olarak, halkımıza sunulan hizmetlerin her aşamasında sorumlulukla hareket etmekteyiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız ihalelerde su faturalarının arka tarafındaki reklamların kullanımı için “ilgili firma” ile anlaşma sağlanmıştı.

Ancak son bir yıl içinde İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmış ve ilgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Rize Çaydalı Mangal Kömürü'nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız.

Bu durum kullanılarak son günlerde bazı çevrelerce belediyemize yönelik yapılan eleştiriler art niyetli ve asılsızdır. Rize Belediyesi olarak vicdani değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Kaynak:halktv.com.tr