Saadet Partisi'nden CHP'ye ziyaret: İktidar değişecek, memlekete huzur gelecek

Saadet Partisi'nden CHP'ye ziyaret: İktidar değişecek, memlekete huzur gelecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun CHP Genel Merkezi'nde görüşmesi bitti.

Uzun aradan sonra bir görüşme gerçekleştiren iki lider, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İki lider görüşme için birbirlerine teşekkürlerini sunarak basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya geçti.

Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler açıklaması:

"'Daha neler olacak neleri bunlar iyi günleriniz' Bu sözler tehdit değil midir? Bu sözler herhalde "Saldırı karşısında savcılar harekete geçmeli" anlamına gelmiyor.

Başka bir cümle daha; üstelik bunu il başkanları toplantısında söylüyor Sayın Erdoğan: 'Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz.'

Allah aşkına ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? Siyasi partilerin kuruluş amacı nedir? 'Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin' diyor. Bu soruların cevabını verdi mi acaba Sayın Erdoğan. Bu 2 cümlenin anlamı nedir? Devleti yöneten bir kişi açıkça siyasi partileri; 'Ülkeyi yönetmekten vazgeçin, bunlar daha iyi günler' diyerek tehdit ediyor.

Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkenin huzurunu bozacak hiçbir davranış bizden yana olmayacaktır. Biz halkımızı sükunete davet ediyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz biliyoruz ama bunları aşacağız. İnşallah iktidar değişecek ve memlekete huzur gelecek.

Suriye'deki saldırılar

"Teröre ve terör örgütlerine hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Sorun nereden kaynaklanıyor? Biz Suriye'ye neden girdik? Soçi'de Sayın Erdoğan ne konuştu? Meclis'in, bakanların bilgisi yok. Siz bana soru soruyorsunuz. Bu sorunun muhattabı aslında Erdoğan değil mi? Suriye'de iki askerimiz yakılırken yakılma talimatını veren IŞİD militanı tutuklanmışken kim serbest bıraktı? Serbest bırakılması için kim araya girdi? Çok soru var; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savuruluyor."

SADAT iddiaları

(Harp Okulu mülakatlarını SADAT'ın düzenlediği iddiası) "Doğru bilginin Genelkurmay Başkanlığı'ndan kamauoyuna verilmesini isteriz.

Siyasi gerginlikler

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise Harp Okulu mülakatlarını SADAT'ın düzenlediği iddiasına yönelik "Elbette Genel Kurmay Başkanı'nın bu konudaki açıklamaları önemli" diyerek diğer soruları yanıtladı.

"Biz Türkiye'de oluşan birçok gerginliğin yanında, siyasi gerginlikleri ortadan kaldırmazsak ülkede huzur olmaz. Ekonomide, eğitimde dış politikada problemler var. Bunların hepsi zaman içinde telafi edilebilir. Ancak siyasi gerginlik siyasi parti liderlerinin üslubuyla ortadan kalkabilir. Siyasi parti liderleri olarak Türkiye'de siyasi gerginliği ortadan kaldıracak üslubu belirlemekle mükellefiz."

Saadet Partisi, Millet İttifakı'ndan ayrılacak mı?

"İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı. İttifaklar seçim sürecine girildikten sonra güdeme gelmeli ve konuşulmalı. Bu genel bir kanaat. 'Biz bir yerden ayrılıyoruz, başka bir yere gidiyoruz' gibi bir netice çıkarılmamalı. Kesinlikle onu hemen ifade edeyim.

Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Ve böyle olacağını bildiğimiz için geçen seçim 'Cumhur İttifakı içinde bulunamayız' dedik. Bizim düşündüklerimiz gerçekleşti ve fiilen de uygulanıyor. Bundan dolayı da parlamenter sisteme dönüşecekse yönetim tarzı, partiler arasında görüşmelerin olması gayet doğaldır. Bunu garipsememek lazım. Biz kimseye yorum yapmayın demeyin ama kendi düşüncelerimizin de bilinmesini isteriz.

ABD Başkanı'nın 'Türkiye IŞİD ile mücadeleye zarar veriyor' açıklaması

Ortadoğu'daki yaşadığımız sıkıntı, maalesef bugünkü iktidarın Amerika'nın Ortadoğu'daki emellerine hizmet edecek tarzda planlanmıştır. 2002 yılındaki Amerika müdahalesine hükümetin destek vermesi bunun en açık işaretidir.

Suriye tek başına bir problem olarak görülmemeli. Irak'ta bunun içindedir. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni gerçekleştirmek için burada huzurun bozulmasını istiyor. Bütün terör örgütlerinin eninde sonunda ABD ile ilişkisi vardır.

Kılıçdaroğlu'nun parlamenter sistem açıklaması

"AKP'ye ve MHP'ye oy veren vatandaş var olan sistemden şikayetçiler. Dolayısıyla güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin gelmesi gerekiyor. Bu konuda siyasi partiler oturup çalışıyorlar. Belli bir olgunluğa oluşturulduktan sonra bu kamuoyuna açıklanacaktır. Bu çalışma Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir çalışma. Biz de güçlendirilmiş parlamenter sisteme hangi koşullarda ve hangi ilkelerden yola çıkarak getireceğimizi veya bu konuda hangi değişiklikleri yapacağımızı kamuoyu ile paylaşacağız."

3600 ek gösterge

3600 ek göstergeyi Erdoğan'a yaptıracağım. Ben bunu 2018'den beri söylüyorum. Sadece polise değil; sağlık çalışanlarına, imamlara, hapishanedeki görev yapan memurlara hepsine 3600 ek göstergeyi vermeli.

İşi zamana bırakarak unutturmaya çalışıyor ama biz unutturmayacağız. Ek göstergeyi mutlaka parlamentodan çıkaracağız. 3600 ek göstergeyi mutlaka parlamentodan çıkaracağız.