PKK Bomba Patlattı

PKK Bomba Patlattı
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde baraj yoluna PKK'lılar tarafından tuzaklanan bomba, dün gece uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Baraj...

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde baraj yoluna PKK'lılar tarafından tuzaklanan bomba, dün gece uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Baraj inşaatına giden Silvan Barajı Lojistik Yolu'na üzerindeki bir menfeze PKK'lılar tarafından tuzaklanan bomba dün saat 23.00 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlama sırasında şans eseri bölgede hiç kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Jandarma ekipleri, patlamanın meydana geldiği yerde oluşan çukuru kapattı. Silvan Barajı'na malzeme taşıyan TIR ve kamyonların da geçiş güzergahı olan karayolunda jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. karayolundan geçen araçlara ekiplerin eşlik ettiği görüldü.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği'nin Silvan'daki patlamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır ili Silvan İlçesi Bayrambaşı Köyü arasında bulunan, aynı zamanda Silvan Barajı Lojistik Yolu olarak da kullanılan karayolu üzerinde, 19 Nisan 2015 tarihinde saat 23.00 sıralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca menfez içerisine döşenmiş uzaktan kumandalı patlayıcı madde patlatılarak infilak ettirilmiştir. Olay esnasında yoldan geçen araç ya da yaya bulunmadığından, olayda ölen veya yaralanan olmayıp, karayolu üzerinde patlamadan dolayı hasar meydana gelmiştir. Bölgeye takviye birlikler sevk edilmiş olup söz konusu olayla ilgili tahkikata başlanmıştır" denildi.