Pegasus Uçağında Hırsızlık İddiası

İstanbul-Sharjah seferini yapan Pegasus uçağında hırsızlık yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre herkesin uyumasını bekleyen yolcu başüstü dolaplarını karıştırıp ziynet ve döviz çaldı. Hırsızlık yapan yolcu iner inmez gözaltına alınırken özellikle Dubai uçuşlarında hırsızlığın fazla yaşandığı öne sürülüyor.

Pegasus'un İstanbul-Sharjah seferini yapan uçakta hırsızlık meydana geldiği ileri sürüldü. İddiaları paylaşan HavaSosyalMedya isimli hesap yaşanılanları paylaştı.

Özellikle Dubai, Abu Dabi, Doha uçuşlarında hırsızlık vakalarının arttığını dile getirilen paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Gece seferi olan bu uçuşta hırsız, uçaktaki yolcuların önce uyumasını bekledi. Asya kökenli 12.sırada oturan söz konusu yolcu uçaktaki diğer yolcuların uyumasının/dalmasının ardından başüstü dolaplarını karıştırmaya başladı.

1-001.png

"DÖVİZ VE ZİYNET ÇALDI"

Ayrıca uçuş sırasında yaşanan türbülansı da fırsat bilen hırsız yolcu, 9. sırada oturan yolcuya ait ziynet eşyası ve dövizleri çaldı. Çalınan dövizin 700 euro olduğu belirtildi.

Uçuştaki birçok yolcu söz konusu şahıstan şüphelense de duruma anlam veremedi. 11. ve 12.sırada oturan toplam iki yolcunun olayı anlaması sonrası, durum kabin ekibine bildirildi.

Yakalanacağını anlayan hırsız, çaldıklarını peçeteye sarıp uçakta koridora attı. Şahsın ayrıca birkaç arka koltukta, işbirliği yaptığı başka bir şüpheli de tespit edildi. Mürettebat, iniş sonrası uçakta kimsenin yerinden kalkmamasını istedi.

2.png

"HIRSIZLIK VAKALARI ARTTI"

Şahıs, iniş sonrası güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Ne yazık ki bu ilk defa yaşanmıyor. Daha öncede Dubai, Abu Dabi, Sharjah, Doha çıkışlı/varışlı bir çok uçuşta hırsızlık vakası yaşandı. “Benden çalamazlar” diyenleri bile şaşkınlık haline sokabilirler. Hırsızlar grup olarak hareket ediyor. Soyulduğunuzu anlamamanız için aldıklarının yerine kağıt, $1 gibi şeyler koyuyorlar. Uçuş sırasında veya sonunda anlayacabileceğiniz şeyleri çalmıyorlar. Uçakta gece karanlık sırasında biri çantaları kontrol ediyor. Çetenin diğer üyeleri olan hırsızlar ise kalabalık imajı verip size her şeyin normal olduğunu hissettiriyor.

Etiketler :